Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cine sunt clujenii care au făcut senzaţie la „Vocea României”

0
29 Sep 2011 10:06:15
Autor: adevarul
Aminda (28 de ani) a surprins-o pe Loredana prin originalitatea interpretării
Aminda (28 de ani) a surprins-o pe Loredana prin originalitatea interpretării

Clujenii Aminda, Vlad Gliga şi Aldo Blaga sunt trei dintre primii zece cântăreţi care au trecut de audiţiile „pe nevăzute” la Vocea României.

Clujul are trei din primele 10 voci care s-au calificat în etapele următoare ale celebrului show de televiziune „The Voice” (Vocea României - n.r.), care a debutat marţi la PRO TV.

Aminda, solista trupei clujene Hazard, studentul Vlad Gliga şi revelaţia YouTube, Aldo Blaga au demonstrat că au toate atuurile pentru a deveni „Vocea României”.

Aminda, pe numele ei real Andrea Vâţă - Diénes, a fost prima reprezentantă a Clujului care a spart gheaţa, în cadrul audiţiilor „pe nevăzute”. Cei patru juraţi au stat cu spatele la concurenţi, însă aveau posibilitatea de a apăsa pe butonul „Eu te vreau”, ceea ce înseamnă automat calificarea într-o nouă etapă.

Loredana da, Moga ba


Aminda a interpretat într-o manieră originală celebra piesă a americanului Cee Lo Green, „Forget You”. Loredana Groza, unul dintre membrii juriului, a fost impresionată de vocea clujencei încă de la primele note cântate de aceasta, determinând-o să apese pe butonul prin care-şi exprima dorinţa de a o avea în propria echipă.„A fost o surpriză imensă. Nici n-am cutezat să sper că se va întoarce ea. E un artist complet, care a rezistat foarte mult timp în industrie, cu o voce şi o prezenţă extraordinară. Sunt măgulită că tocmai ea a considerat că merit să fiu în concurs”, a declarat Aminda.

Solista şi-a pus vocea pe una dintre piesele  trupei Morandi, însă, cu toate acestea, Marius Moga nu a fost unul dintre juraţii care şi-a dorit-o în echipă.

„Fiecare are preferinţe în materie de timbru vocal, iar eu eram pregătită să fiu pe placul lui Brenciu sau eventual al Loredanei. Marius caută un alt tip de voce”, a explicat artista. 

La primul mare „concert”


Deşi fără mare experienţă ca solist, Vlad Gliga, în vârstă de 22 de ani, a reuşit să câştige simpatia lui Horia Brenciu, care a fost, de altfel, singurul care s-a întors.Studentul de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, secţia interpretare – contrabas, nu a surprins juriul doar cu vocea, ci şi prin condiţia fizică.

„Eu cred că, pe lângă talentul şi vocea pe care le ai, contează şi cum te prezinti. Eu cred ca l-am impresionat pe Horia Brenciu cu prestaţia mea şi i-am adus aminte de unul din idolii săi (Tom Jones – n.r.). De asta s-a întors. Sunt de acord că piesa aleasă este într-adevăr veche”, a declarat Vlad Gliga despre criticile unor membrii ai juriului.

Chiar dacă ar putea să devină un instrumentist de valoare, el este decis acum, după experienţa de la „Vocea României” să pună pe locul al doilea prima lui dragoste, contrabasul.

De pe YouTube, la „Vocea României”

Aldo Blaga a câştigat notorietate după ce şi-a publicat pe internet videoclipuri în care în cântă în faţa unui webcam. El a adunat peste un milion de vizualizări şi zeci de mii de „abonaţi”.Absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Aldo Blaga, a reuşit să întoarcă trei dintre scaunele juraţilor. Responsabilitatea de a-şi alege „antrenorul” i-a aparţinut în exclusivitate. Solistul care cântă la Cluj într-un proiect alături de saxofonistul TzikaSax l-a ales, însă, pe Marius Moga.

„Aşteptam un moment ca acesta: tu poţi să devii Vocea Romaniei”, i-a spus Moga. Deşi a fost lăudat pentru felul în care a cântat, Horia Brenciu i-a sugerat că ar putea să fie mai modest.

„Dacă el zice că am nevoie de modestie, trebuie să-i dau crezare şi sper doar să ajung să vorbesc cu el în viitor să vedem ce soluţii are sa-mi ofere”, a spus Aldo Blaga, născut la Satu-Mare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările