VIDEO Cum se construieşte un pod plutitor în mai puţin de 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pod plutitor poate fi construit într-un timp record folosindu-se un sistem creat de o companie franceză, extinsă la nivel internaţional, cu activităţi în domenii precum energie, mediu, apărare şi tehnologie.

Un pod plutitor motorizat peste un râu poate fi construit în niciun sfert de oră, potrivit unei tehnologii create de o companie franceză.

Potrivit unui comunicat de presă dat în momentul lansării tehnologiei, în 2015, pe armyrecognition.com, sistemul se numeşte PFM şi poate fi uşor deplasat în timp record - 13 minute (după cum se poate constata şi în video-ul de mai jos) - cu puţini oameni şi fără alte echipamente auxiliare.

Podul plutitor e alcătuit din mai multe module plutitoare, create speciale să se îmbine la întâlnire, şi din două rampe la capete. Un modul are o lungime de 10 metri, o lăţime de circa 10 metri şi o înălţime de 1,3 metri.  Acestea sunt autonome şi dispun de motorizare, iar datorită manevrabilităţii de 360 de grade pot fi asamblate rapid.

O rampă asigură legătura dintre modul şi malul râului. Aceasta are o lungime de 4 metri şi este echipată cu un dispozitiv hidraulic autonom pentru adaptare rapidă la bănci de până la 3 metri înălţime.

Sistemul creat de francezi, se mai arată în respectivul comunicat, poate fi aplicat şi pentru nisip, noroi:

„Sistemul CNIM cu platformă plutitoare motorizată poate fi utilizat atât ca un pod, cât şi ca un feribot autonom, şi se caracterizează printr-o foarte uşoară utilizare. (...) Construit într-un timp record de 13 minute de către un echipaj de 42 de persoane, podul de 100 metri lungime este compus din 9 secţiuni şi 2 rampe. Podurile pot fi adaptate la toate lăţimile spaţiului, datorită numărului de secţiuni asamblate. Acestea au o capacitate de flux de 250 de vehicule pe oră“. 

Mai puteţi citi:

Podul „ascuns“ de apă vechi de sute de ani. Cum arată minunăţia din Olanda

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite