VIDEO Pericol pe autostradă: o şoferiţă conduce pe contrasens. Asociaţia Pro Infrastructură cere măsuri de la CNAIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferiţa surprinsă pe contrasens. FOTO: Captură video
Şoferiţa surprinsă pe contrasens. FOTO: Captură video

Asociaţia Pro Infrastructura cere Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să ia măsuri pentru a preveni circulaţia pe contrasens pe autostrăzile din ţară, după ce un nou incident de acest gen a avut loc pe Autostrada Transivlania, în judeţul Cluj.

„Situaţia nu este caracteristică doar românilor”, susţin cei de la Asociaţia Pro Infrastructura, iar aruncarea vinei doar pe şoferi nu este soluţia - se artă într-o postare pe pagina de Facebook a ONG-ului.  

În postare este ataşat şi clipul care datează de zilele trecute, în care o femeie a fost surprinsă pe contrasens pe A 3, în judeţul Cluj. Internauţii au criticat-o vehement pe şoferiţă.

„Avem un nou episod de circulaţie pe contrasens pe autostradă, de data aceasta pe A3 Turda-Câmpia Turzii. Momentul a fost filmat de un şofer care se deplasa regulamentar: 

Pericol pe Autostrada Transilvania: şoferiţă pe contrasens

(Video: Ioan Tămaş)

Din fericire nu a avut loc niciun accident.Nu acelaşi lucru îl putem spune despre un eveniment similar petrecut săptămâna trecută pe A1 între Traian Vuia şi Timişoara: atunci doi adulţi şi-au pierdut viaţa şi doi copii au ajuns în comă la spital. Şoferul vinovat care intrase pe contrasens era băut, a fugit de la locul accidentului şi a fost prins ulterior de poliţişti”, se arată în postare.

„Circulaţia pe sens opus pe autostradă nu este caracteristică doar românilor”

„Din păcate, cei din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care sunt responsabili cu siguranţa rutieră nu fac nimic relevant pentru a preîntâmpina aceste situaţii. Singura lor reacţie este de a arunca vina pe şoferii care nu respectă indicatoarele, considerându-se acoperiţi de normative şi legi.

Circulaţia pe sens opus pe autostradă nu este caracteristică doar românilor. Avem nenumărate exemple şi în Europa de Vest, unele chiar soldate cu victime. Însă ce credeţi că au făcut companiile de drumuri din ţările respective? Credeţi că s-au ascuns în spatele unor normative, în timp ce oamenii continuau să moară pe şosele? Evident că nu.

Au luat măsuri de sporire a siguranţei în noduri: indicatoare şi marcaje suplimentare (cum sunt semnele FALSCH din Austria) şi bariere fizice de separare a fluxurilor pe bretelele bidirecţionale. Rezultatul: numărul de intrări pe contrasens şi de decese în trafic a scăzut simţitor”, se arată în postare. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite