Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Fetiţă din Ardeal, în noroaie până la genunchi pe drumul spre şcoală: „Vă daţi seama ce simte copilul acesta când ajunge în sfârşit acasă?“

34
30 Jan 2020 16:48:43
Autor: Ştefan Lică
Drumul din Berchieşu arată ca un câmp arat şi este străbătut zilnic de copiii sătenilor care merg la şcoală.
Drumul din Berchieşu arată ca un câmp arat şi este străbătut zilnic de copiii sătenilor care merg la şcoală.

Copiii dintr-un sat din Ardeal sunt nevoiţi să urmeze zilnic o cărare plină de noroi, neasfaltată, pentru a ajunge la şcoala din localitate.

Acest lucru se întâmplă în satul Berchieşu, comuna Frata (judeţul Cluj), nu foarte departe de unul dintre cele mai înstărite oraşe ale ţării, Cluj-Napoca. Însă Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Frata nu au asfaltat niciodată strada din Berchieşu, chiar dacă acolo locuiesc mai multe familii care au copii. 

„Ce putem spune... Suntem în secolul 21 şi aşa arată drumul de fiecare zi al fetiţei din clasa a 2-a. Cum cresc copiii cu dragoste către cei ce ne conduc ştiind ca pentru ei nu s-a făcut nimic. Vă daţi seama ce simte copilul ăla când ajunge în sfârşit acasă? Berchieşu, comuna Frata”, este mesajul postat de Ana Chirilă, cea care a realizat un scurt filmuleţ în care apare un copil înaintând anevoios pe un drum care seamănă mai mult cu o arătură.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Un cititor
30.01.2020, 17:01:26

"VIDEO Fetiţă din Ardeal, în noroaie până la genunchi pe drumul spre şcoală: „Vă daţi seama ce simte copilul acesta când ajunge în sfârşit acasă?" Este de neurmarit asa o durere !! Puneti poza pe site-ul acelor ticalosi cu speciale, care au respins si legea prin care G. Orban rezolva problema cu mijl. de transport. pt copii, pt drepul la scoala, fara a mai fi atacati de violatori ca Dinca, oatanii etc.. !! Li s-a parut un prea mare favor pt copii, au facut-o din razbunare, asa cum a declarat la tv. o jigodie de judecator: "daca politicienii ridica populatia impotriva justitiei, populatia va suferi "! "Pt ca putem"..... adaug eu. Ce incaltaminte are in picioare, copilul ?! Niste cizme de cauciuc, mai mari...... taiate ?! Groaznic !!! Cei cu speciale se pot uita la asa ceva ! Ei ar accepta asa ceva pt copiii lor ?!

+9 (9 voturi)
Adrian Foangǎ
30.01.2020, 17:34:07

Da, dar uite ca romanii nu se rascoala. Ungurii s-au rasculat zilele trecute intr-o cumuna uitata de lume, pentru ca s-au adus doi asiatici la o fabrica de paine! Romanii nu se rascoala nici cand copiii lor merg la scoala ca in evul mediu!

+9 (15 voturi)
Matei Basarab
30.01.2020, 17:54:00

Asa am mers si eu la scoala. Tot prin noroaie si balti. Nu simteam mare lucru in afara ca mi se udau cirapii si trebuia sa imi spal pantofii (ghete nu se gaseau). Ciocu' mic.

-10 (14 voturi)
Mihai Popescu
30.01.2020, 18:02:39

Stai bre ca acolo in Ardeal, la Cluj s-a nascut civilizatia romanilor desi astia din Cluj si din Ardeal au fost pina acum 100 de ani slugi la unguri. Acum astia se fudulescu cu tot felul de ... circarii. Niste papagali prosti.

-1 (9 voturi)
Scorilo
30.01.2020, 18:03:55

S-au suparat unii pe M.Palada...Ca spune lucrurilor pe nume...Si cele aratate in articol reprezinta numai un aspect. Sunt alte "n" aspecte... QED ! PS. Palada se referea,desigur,la ELITA care a condus,de-a lungul anilor Romania...Deoarece ELITA,prin definitie (si mai ales prin OBLIGATIE) se ocupa de educatia unui popor. Si,poporul este,in acest fel,educat precum ELITA. Dar VINA pentru situatia in care a ajuns societatea romaneasca O POARTA ELITA (asa-zisa ...). "Pixelul albastru"(ca s-a ocupat de educatie !) ... Multi "pixeli albastri" au umblat,umbla si vor umbla prin "intelighentia"(asa-zisa...) romanesca. Vai mama lor ! Si,odata cu a lor,A NOASTRA ! Si a copiilor nostri !

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările