Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Gafă revoltătoare a Armatei şi autorităţilor într-un oraş din Ardeal: au dat onorul la monumentul soldaţilor sovietici

56
28 May 2020 19:07:12
Autor: Ştefan Lică
Fără să aibă idee, ofiţeri ai Armatei Române au dat onor Armatei Roşii FOTO Facebook / Manuela Moldovan
Fără să aibă idee, ofiţeri ai Armatei Române au dat onor Armatei Roşii FOTO Facebook / Manuela Moldovan

Autorităţile locale dintr-un oraş din Transilvania au confundat locul în care îşi dorm somnul de veci eroii României cu porţiunea din cimitir în care sunt îngropaţi soldaţii sovietici. Drept urmare, un preot militar a ţinut o slujbă, iar soldaţii şi poliţiştii au depus flori şi au dat onorul militarilor ruşi.

Gafa autorităţilor din Turda, judeţul Cluj, a fost reclamată de Manuela Moldovan, cea care se ocupă de conservarea şi reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Turda. Indignată, femeia le-a atras atenţia acestora pe Facebook, după care soldaţii au mutat coroanele la Cimitirul Eroilor Români.

Reprezentanţii autorităţilor locale, Armatei şi a Poliţiei nu au însă nicio scuză pentru această eroare, mai ales că voluntarii care au depus şi ei coroane în aceeaşi zi au ştiut locul în care sunt îngropaţi eroii neamului românesc. Mai mult, în secţiunea din cimitir în care se află înhumate corpurile soldaţilor sovietici apar indicii clare că în locul respectiv se află rămăşiţele acestora, inclusiv însemne ale Armatei Roşii, printre care şi celebra stea.

Manuela Moldovan a anunţat că nu se va opri aici şi va face plângere la Ministerul Apărării Naţionale şi la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. 

VIDEO

 

 

„Şoc şi groază în Cimitirul Eroilor Turda! Am postat ieri că vin să aduc o floare azi, de Ziua Eroilor. Primăria, de frică să nu-i atac dacă nu vin, a trimis un preot militar, pe cineva de la poliţie, doi gradaţi de la Armată, câţiva soldati şi pe cineva de la radio care să le aducă aplauze şi felicitari. Până aici ok.

Dar au greşit Cimitirul! Au prezentat onorul monumentului ruşilor, au depus coroana primăriei şi a garnizoanei tot acolo! Când mi-am revenit din şoc, i-am făcut praf fără menajamente! Degeaba şi-au luat coroanele şi le-au dus jos, în parcela Eroilor Romani. Degeaba s-au scuzat gradaţii că sunt noi... Degeaba! Ruşine! Ruşine! Exact cum le-am spus sus. Luaţi banii statului degeaba! Incompetenţilor! Florile voluntarilor sunt unde trebuie! Şi gândul nostru la fel! O să fac plângere ! MApN, ONCE! LaTurda există doar orgolii şi incompetenţă!”, a scris Manuela Moldovan pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

56 Comentarii

bios
28.05.2020, 19:16:14

Isi imagina cineva ca prostia crunta este cuibarita doar la politie sau jandarmerie ? Nu, si militarii sunt din aceeasi specie...

+14 (18 voturi)
Csipike Csipike
28.05.2020, 19:17:04

Au dat onorul la mormintele unor OAMENI cazuti in razboi, nu e nicio tragedie. Sa repete ceremonia la mormintele soldatilor romani. Si daca sunt soldati germani acolo, sa puna coroane si la ei si sa nu ne mai omorim intre noi.

+10 (24 voturi)
Dan Martin
28.05.2020, 19:35:50

Oameni, corect, doar ca acei oameni au cotropit Romania si ne-au nenorocit in asemenea hal ca urmarile se vad inca si azi. E cel putin aiurea sa le dai onorul celor care ti-au distrus tara si au adus comunismul pe tancuri. Mai ramanea sa le dea onorul direct lui Lenin si Stalin si era tacamul complet

+7 (15 voturi)
Tomescu Tom
28.05.2020, 19:22:19

Cucoana practic trăiește și se îngrijește numai de imaginea ei pe Facebook.. :)))) Vrea și ea notorietate ...să fie celebră ... Doamna " șoc și groază " ..... brrr....

-5 (13 voturi)
M Costi
28.05.2020, 19:36:36

"...în secţiunea din cimitir în care se află înhumate corpurile soldaţilor sovietici apar indicii clare că în locul respectiv se află rămăşiţele acestora..." !!! Inca o dovada ca incultura , amatorismul si habarnamismul bantuie prin ...capul multor romani , inclusiv din Armata! Orice om , cat de cat educat si trecut prin scoala , cu ceva Istorie invatata , ar fi trebuit sa stie faptul ca steaua a fost simbolul Armatei Rosii. Acu' insa , faptul ca respectivii militari romani au depus coroane si au dat onorul unor alti militari , sovietici , nu este chiar o nenorocire. Au fost tot niste tineri , au luptat impotriva nazismului si au murit departe de casele si de familiile lor. Iar in acele vremuri romanii si sovieticii era aliati , luptau umar la umar impotriva germanilor si ungurilor , eliberand Transilvana.

+3 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (56)