Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Imagini de coşmar în Valea Drăganului: mii de buşteni tăiaţi pe marginea drumului. Ministrul Mediului: „primesc astfel de mesaje zilnic”

14
15 Dec 2019 13:05:03
Autor: Remus Florescu
Mii de buşteni pe marginea drumului, în Valea Drăganului. FOTO: Captură video/Constantin Ionescu
Mii de buşteni pe marginea drumului, în Valea Drăganului. FOTO: Captură video/Constantin Ionescu

Mii de buşteni tăiaţi străjuiesc un drum de munte în Valea Drăganului - sunt imaginile surprinse de camera de bord a unui turist. Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţien cîn în fiecare zi primeşte astfel de mesaje cu privire la defrişări masive.

Clipul video filmat sâmbătă a fost postat de Constantin Ionescu pe un grup de Facebook şi are mii de vizualizări. Circa 150 de internauţi şi-au arătat indignarea, dar autorităţile sunt liniştite. Garda Forestieră Cluj, conform DIGI24, susţine că un vânt puternic a doborât copacii în 2017 şi a fost nevoie ca aceştia să fie tăiaţi. 

Pe de altă parte, Costel Alexe, ministrul mediului, susţine pentru aceeaşi sursă: 
 
„Nu este zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu primesc mesaje, fie că e Cluj, că e Maramureş, fie că e Alba, fie că e Harghita sau Covasna, judeţele de munte cu suprafeţe mari de pădure, prin care cetăţenii îmi semnalează şi mie astfel de cazuri, pe care ei pleacă de la premisa că sunt tăieri ilegale. Eu, urmând ca apoi, ceea ce în mod normal nu este treaba de ministru, trebuie să informez gărzile forestiere. Am vorbit cu colegii de la Garda Forestiera şi cei din minister să-mi prezinte pentru luni dimineaţă, exact care este stadiul acolo şi dacă a fost o tăiere legală sau ilegală. Cu siguranţă, acolo dacă au fost comise ilegalităţi, vor fi supuşi legii”.
 
 

Indignare pe Facebook

Circa 150 de internauţi şi-au arătat indignarea faţă de defrăşările care lasă România fără păduri.
 
„Atâta timp cât lumea stă pe facebook....nimic nu se va schimba..... francezii luptă pana la ultima suflare pt ceea ce vor, ies în stradă..se bat cu forţele de ordine....intră peste politicieni....românul stă şi face pe piz... sau se văicăre pe facebook..ne merităm soarta” - Georgeta. 
 
„Asta e manipulare. Ce vedeţi e ceea ce a căzut la furtuna din septembrie 2018. Sunt dealuri întregi de padure doborâte. Susţin stoparea taierilor dar aici nu e cazul” - Marius. 
 
„Doamne fereşte, oameni nebuni , peste tot se taie lemn, dar nu aşa, se fereşte pădurea, unde se va ajunge, clasa asta politică trebuie înlăturată cit mai repede !! Ei sunt hoţii să ştiţi !!„ - 
Florica.
 
„Câtă nepăsare din partea noastră! Trist, foarte trist că aşteptăm legile si statul sa se ocupe de fiecare dată”.-  Iabela  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

G M
15.12.2019, 13:31:29

Legea e prea blândă pentru infractorii din silvicultură. Ar trebui anul și bușteanul, având în vedere cât timp îi trebuie unui copac să crească.

+8 (8 voturi)
Un cititor
15.12.2019, 14:08:06

Ceea ce vedem aici, nu poate fi o taiere legala ! Este jaf ! Ma intreb cum poate cineva justifica, acum, ca fiecare bustean este legal taiat ?! Iar, padurea nu prea mai exista ! Se vede ! Cand se opreste jaful !? E dramatic !!!!

+7 (7 voturi)
Stefan din Nord
15.12.2019, 14:22:12

Fiindca acum Romania e condusa de cine trebuie ma gandesc la Presedinte si Guvern am toata increderea ca se va stopa jaful Probabil poza asta a fost facuta pe vremea ciumei rosii ,nu e de actualitate .

-1 (7 voturi)
alex i
15.12.2019, 14:28:51

Penibila reactia ministrului. Nu-i trimite nimeni mesaje ca sa intrebe mai departe la Garda Forestiera daca au fost taiati legal sau ilegal. Iar cei de la Garda Forestiera sa intrebe mai departe pe taietori daca i-au taiat legal sau nu.. Ministrul ar trebui, ocazional, sa initieze verificari ample ale taierilor. Iar daca acestea au fost facute legal (copaci cazuti/bolnavi), ar trebui sa se asigure ca acei copaci nu ajung pe preturi de nimic la anumite persoane/firme.

+4 (4 voturi)
costy
15.12.2019, 14:52:40

- Atentat, la Siguranta Nationala, Crima Organizata, ect --- totul, cu complicitatea ORGANELOR.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările