Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Imagini de groază de la o clinică din Cluj-Napoca. „Priviţi în ce cloacă sunt îngrijiţi pacienţii şi în ce condiţii mizere lucrează medicii”

37
30 Mar 2019 16:03:57
Autor: Remus Florescu
Aşa arată un salon al clinicii clujene. FOTO: Captură video
Aşa arată un salon al clinicii clujene. FOTO: Captură video

Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu a filmat saloanele, coridoarele şi grupurile sanitare ale Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean Cluj-Napoca. Condiţiile sunt înfiorătoarea: pereţi scorojiţi şi infiltraţi cu apă, calorifere şi instalaţii ruginite, miros de mucegai. În plus, pacienţii trebuie să cumpere cele necesare pentru intervenţiile chirurgicale.

„Dezastru la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean Cluj-Napoca! Aici a fost operat tatăl meu acum câteva săptămâni, în acest salon a stat după schimbarea de cristalin... Priviţi în ce cloacă sunt îngrijiţi pacienţii şi în ce condiţii mizere lucrează medicii”, a postat Emanuel Ungurenu pe Facebook. Parlamentarul USR a filmat într-un salon, pe coridoare, în mai multe toalete. Imaginile sunt înfiorătoare: clădirea de peste 100 de ani necompatibilă pentru medicina modernă, pereţii şi tavanele sunt mucegăţi şi infiltraţi cu apă, instalaţiile şi caloriferele sunt ruginite, la baie nu este hârtie igienică, moblierul şi ferestrele au circa 50 de ani. 
 
 
„Pacientul vine cu de toate pentru intervenţia chirurgicală, unii sunt direcţionaţi spre cabinetele private ale medicilor de aici. Pacienţii sunt trimişi să cumpera absolut tot: câmp steril, lama cu care te taie, aţă, dezinfectant, cristalin, toate pe banii pacienţilor care pe de o parte plătesc asigurări medicale, iar pe de alta plătesc şi materialele cu care sunt operaţi. Sunt medici foarte buni în acestă clinică, însă mizeria, dezorganizarea, subfinanţarea sunt caracteristici ale acestei clinici într-un oraş care are potenţial atât de mare”, a spus Ungureanu.  
 
 
Citeşte şi
 
Emanuel Ungureanu: „Aşa ceva nu se mai întâmplă azi la ICUTR” la ICUTR
 
 
Noi declaraţii în cazul Lucan. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, după audierile de la DIICOT: „România e plină de Lucani“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

Un cititor
30.03.2019, 16:09:25

Pai ce spune Boc ?! Mai are asa ceva in oras/judet ?! Asta-i spital Judetean ?! Strica firma orasului mult laudat !

+2 (4 voturi)
Marcel Cristea
30.03.2019, 16:22:16

The place looks dilapidated but I don't think the doctors and personnel are in a position to criticize or make demands, it is they who should be held accountable, instead of passing the buck.

-10 (12 voturi)
Edmond Wolf
30.03.2019, 16:30:37

„Priviţi în ce cloacă sunt îngrijiţi pacienţii şi în ce condiţii mizere lucrează medicii” Dar acreditat de către ANMCS era spitalul, domnule parlamentar? Și încă cu un calificativ gras că a fost consiliat de firmă agreată de ANMCS, care plătește birurile ca să funcționeze? Acum este momentul să dați și medicina de familie pe mâna ANMCS ca să ajungă tot așa cum este această secție de oftalmologie. Tovarășul V. Cepoi, președintele ANMCS afirma acum un an și ceva la un interviu că spitalele românești au ajuns datorită procesului de acreditare să depășească în calitate aspitalul AKH Viena și că vin austriecii să se opereze la noi. Vrea să acrediteze și cabinetele de medicină de familie și saivanele din Cucuieți, numai bani să iasă din asta. Cu forța dacă se poate. Asta este instituția care a distrus sănătatea în România pentru că a prezentat tuturor o imagine a instituțiilor de sănătate, total falsă, hiperoptimistă, zugrăvită așa datorită șpăgilor primite. Altfel, de ce să fi acreditat spitale în ruină în care pacienții mor cu zile, cu peste 90% îndeplinit? Pe degeaba??? Aia numai proștii cred!

+3 (5 voturi)
Index 4.2
30.03.2019, 16:47:23

Pai nu-i Cluju Fruncea? Apoi , asa jeg in sec XXI intr-o tara membra UE, cam nasol, da treba sa vedem si partea buna : mizeria asta tine migrantii afara din Romania, pe noi nu ne invadeaza , ca media isi face treba aratandu-le cum suntem si cum e la noi!

+2 (2 voturi)
Index 4.2
30.03.2019, 16:49:48

Da e bine ca avem miliardari de succes, FecRealist si Tiriac jubiland in direct, ce mult ne-au prostit! E adevarat mai sunt si alte fufe nu asa bogate ce-si dau in petic in direct : Zavoranca, Raduleasca, Dancila, Dragnea, schimbamd mentalitatea acestui popor, ireversibil....

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (37)