Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Motorul cu magneţi, invenţia care ar putea revoluţiona industria auto, „zace“ într-un sat uitat de lume din Ardeal

41
21 Mar 2013 16:37:09
Autor: Remus Florescu
Gabriel Diaconu arată motorul cu magneţi, pe care l-a testat cu succes pe un Trabant. FOTO: R. Florescu
Gabriel Diaconu arată motorul cu magneţi, pe care l-a testat cu succes pe un Trabant. FOTO: R. Florescu

Imaginaţi-vă un motor care să funcţioneze cu o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă. Cercetătorul Gabriel Diaconu spune că a realizat prototipul unui asemenea motor, invenţie care a fost brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. El îşi prezintă inovaţia la Târgul Pro Invent din Cluj în speranţa de a găsi un investitor care să-l ajute să pună în aplicare descoperirea sa.

Una dintre cele mai interesante invenţii prezente la târgul Pro Invent de la Cluj este cea a cercetătorului Gabriel Diaconu, din Lunca Calnicului, judeţul Braşov. În spatele denumirii plictisitoare a brevetului de inveţie 122470, eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci – motor de curent continuu cu magneţi permanenţi- se ascunde o inovaţie care ar putea revoluţiona industria energetică. Invenţia sa este în stadiul de machetă, de demonstraţie. „Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor acest motor putând să se autoacţioneze va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi“, a explicat Diaconu, care de circa 20 de ani este fascinat de energia pe care o emană magneţii. Diaconu a lucrat în fabrică toată viaţa lui, dar a început să se dedice cercetării intensive după ce a ieşit la pensie.

Invenţia care ar putea revoluţiona industria auto

Inventatorul povesteşte că această inveţie ar putea revoluţiona şi industria auto: „Este posibilă injectarea energiei magnetice în motoare la fel ca orice combustibil. Nu mai ai nevoie nici de benzină, nici de motorină, nici de altceva. Am folosit un motor asemănător cu magnet cu succes la un Trabant. Avantajul este că este o sursă inepuizabilă şi nepoluantă de energie. Invesţia este acum în stadiu de demonstraţie, în stadiu de machetă. Am demonstrat în labortor că funcţionează“. Diaconu a explicat că foloseşte la inveţia sa magneţi permanenţi industriali. Singurul impediment în continuarea descoperirii este lipsa banilor :„Dacă aş bani în două luni de zile aş demonstra că funcţioneză un asemenea motor“. Până atunci, descoperirea lui Diacnu zace într-un atelier prăfuit din Lunca Calnicului, judeţul Braşov.  Vezi aici prezentarea proiectului către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Mandy
21.03.2013, 17:23:01

Bravo lui! Ii doresc mult succes!

+2 (8 voturi)
costea petre
21.03.2013, 17:37:55

Se pare ca este vorba de un nou "perpetum mobile".Asa ceva nu este posibil ,entuziasmul si certitudinea acestor "inventatori " are la baza lipsa unei serioase culturi stiintifice si tehnice . Nici un savant nu ar sustine asa ceva .Iti trebuie multa naivitate pentru a face astfel de afirmatii.

+15 (17 voturi)
cuore hombra
21.03.2013, 17:44:39

principiul exista mai de demult. Interesant este ca nu SE VREA promovat! Trebuie sa SE VANDA combustibilii aftuali, indiferent cat de ne-ecologici sunt. Cunosc un inginer din West, care face puscarie pentru ca a indraznit sa constriasca si sa vanda astfel de generatoare. Acuzatia a fost de inselaciune; adica un astfel de motor NU EXISTA - nu poate exista un PerpetuumMobile. Investitia e foarte ieftina, dar daca s-ar prduce pe scara industriala astfel de motoare-generatoare, impactul ar fi devastator pentru companiile petroliere, hidro, ect - chiar si alte agentii. Asa ca, daca vreti asa ceva, construiti-va singuri, sau cu vecinul - dar in soapta!

-3 (11 voturi)
in bogus
21.03.2013, 18:47:57

hmmm. 1: in articol: "Am folosit acest motor cu magnet cu succes la un Trabant".. din inregistrarea audio rezulta: "am nevoie de bani ca sa construiesc unul si sa dovedesc functionarea...". deci: exista sa nu un motor functional probat pe un vehicol? 2: link-ul "vezi aici detaliile invenţiei .... " nu functioneaza... 3 nu este clar" este generator (de energie electrica - inlocuieste fotocelulele si generatoarele eoliene...) sau motor (pune in miscare vehicole..)?.4. deci, in principiu, motorul / generatorul functioneaza cu "energia magnetica" injectata de un magnet permanent, care energie magnetica este "nelimitata" si "de mare putere", precum "un combustibil". consecinta: pun un motor (generator?) magnetic pe masina, magnetul permanent injecteaza / genereaza energie, si injecteaza. si genereaza , si tot asa la nesfirsit... de unde (din ce sursa) este injecteaza / generata energia aia magnetica? din ce a acumulat ,magnetul cind a fost fabricat (respectiv magnetizat) sau este extrasa dintr-o sursa exterioara la care are acces respectivul magnet? daca omul a nimerit (din greseala...) peste un extractor de asa zisa energie din vid ar fi o chestie absolut fenomenala sau, (tare mi-e teama ca asta este cazul) este doar un perpetuum mobile balmajit...

+6 (10 voturi)
Criss Stanculescu
21.03.2013, 18:52:48

Ati gresit link-ul la 'oSIM: http://pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO126006 RO 126006&iDocId=349&iepatch=.pdf

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (41)

Modifică Setările