Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un primar PSD demolează cu excavatorul un panou electoral USR

11
5 Aug 2020 12:27:42
Autor: Remus Florescu
Primăria Gherla a demolat panoul USR. FOTO: Captură video
Primăria Gherla a demolat panoul USR. FOTO: Captură video

Un panou electoral USR, amplasat la şoseaua principală, a fost demolat cu excavatorul la cererea Primăriei Gherla, condusă de PSD-istul Ioan Neselean. Motivul: amplasarea nu ar fi potrivită şi se reduce vizibilitatea în noul sens giratoriu.

Incidentul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de vineri, 31 iulie, în apropiere de noul sens giratoriu de pe strada Clujului. Un excavator a pus la pământ stâlpul pe care se afla panoul, relatează Gherla Info. Un trecător aflat în apropiere la momentul respectiv a filmat momentul.

Reprezentanţii USR Gherla susţin, pentru sursa citată,  că, anterior, cu o zi înainte, au fost contactaţi din partea Primăriei, pentru a fi informaţi că urmează înlăturarea panoului respectiv deoarece amplasarea nu ar fi potrivită şi că se reduce vizibilitatea în noul sens giratoriu. „Nu s-a invocat niciun temei legal concret, nu s-a emis niciun preaviz, nu s-au dat explicaţii suplimentare dincolo de faptul că trebuie făcut acum, urgent. Iar înştiinţarea aceasta a fost una neoficială, telefonică. Nu există o hârtie care să ateste demolarea”.

Primăria Gherla este condusă de Ioan Neselean, membru PSD.
 
 

USR Gherla: „totul a fost făcut legal”

Reprezentanţii USR Gherla spun că amplasarea panoului s-a făcut cu respectarea legii: există un contract de comodat cu proprietarul panoului şi un contract cu prestatorul serviciilor de afişare. În plus, proprietarul are contract cu autorităţile şi plăteşte anual la Primărie, o taxă de afişaj. „ilegalitatea panoului iese din discuţie, dacă se încasează de zeci de ani bani pentru el”, concluzionează USR.
 

Panoul era de 20 de ani în zonă 

Cu o seara dinaintea recepţiei noului sens giratoriu, s-a luat decizia demolării, spune USR: „O modificare majoră la drum, cum este construirea unui sens giratoriu, poate fi un motiv întemeiat pentru o astfel de intervenţie, însă e greu să credem că doar în seara dinaintea recepţiei s-a constatat că acel semn încurca circulaţia! Legal vorbind, orice intervenţie de acest gen, fie că e mutare sau demolare, trebuia anunţată cu cel puţin 30 de zile înainte. De asemenea, construcţiile care există de mai mult de 5 ani, intra în legalitate chiar dacă ridicarea iniţială s-a făcut altfel, iar acest panou se află era acolo de mai bine de 20 de ani. Practic el nu a încurcat pe nimeni până acum, când s-a constatat că nu mai poate rămâne în picioare”.

Panoul a fost dus la fier vechi  

Cei de la USR spun că li s-a propus o relocare a panoului, într-o poziţie care nu încurcă circulaţia. „Spre dezamăgirea noastră, am aflat ulterior ca panoul a fost dus la fier vechi, ceea ce demonstrează că nici măcar nu s-a avut în vedere cu adevărat opţiunea relocării. Acum suntem în situaţia în care am pierdut un serviciu pentru care am plătit, iar un proprietar şi-a pierdut bunul. Nimeni nu e de vină, dar cei care sunt de bună credinţă suferă. Mai avem un astfel de panou electoral la şoseaua principală, sperăm că măcar acesta să rămână în picioare”.
 
Reporterul „Adevărul” a contactat Primăria Gherla pentru reacţii, dar încă nu a primit un răspuns. 
 
Citeşte şi
 
Conferinţă de presă cu îmbrânceli. Nicuşor Dan şi viceprimarul PSD au fost la un pas de bătaie FOTO VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Lamuritorul
5.08.2020, 12:37:58

Haaai, baaa, organele, cand intrati in erectie, cand va auto-sesizati? Panoul era de 20 de ani în zonă SI FIX ACUM S-A OBSERVAT CA NU E IN REGULA, cica. Ce e aici, sat fara caini, ORICE IDIOT DE PARTID URMAS BOLSEVIC FACE CE VREA?

+4 (6 voturi)
Realist
5.08.2020, 13:39:37

Blestemati sa fie in veci scarbele de cioloveci pesedisti ! Actiuni ca acestea si acelea de bruiere a conferintelor de presa ale lui Nicusor Dan sunt la nivel stalinist - nici mai mult nici mai putin !

+2 (2 voturi)
mindrescu costel
5.08.2020, 12:50:48

la demolari sunt campioni sobolanii rosii psd mai greu cu constructia

+3 (5 voturi)
bios
5.08.2020, 13:17:55

Ardeleni "civilizati"...hahaha

-3 (3 voturi)
eu doar constat
5.08.2020, 13:53:35

Conform legislatiei electorale afise, panouri banere etc, pot fi expuse public doar pe durata campaniei electorale. In restul anului orice panou expus poate cuprinde orice tema, afara de cele interzise prin lege, cu exceptia celei electorale. Daramarea panoului nu era necesara, ci doar "cojirea"mesajului.

Vezi toate comentariile (11)