Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Reacţia emoţionantă a medicilor spanioli atunci când un pacient cu Covid-19, aflat în stare critică, respiră din nou singur, fără ajutorul aparatelor

3
24 Mar 2020 21:11:00
Autor: Ştefan Lică
Medicii spanioli au aplaudat un pacient care a reuşit să învingă temutul coronavirus. FOTO: Captură video
Medicii spanioli au aplaudat un pacient care a reuşit să învingă temutul coronavirus. FOTO: Captură video

Medicii aflaţi în prima linie a luptei cu noul coronavirus se bucură pentru fiecare pacient salvat din ghearele morţii. Este şi cazul medicilor spanioli care trăiesc momente emoţionante atunci când starea unui bolnav aflat până atunci în stare critică se ameliorează.

Imaginile cu medicii şi asistentele de la spitalul San Carlos din Madrid, care sărbătoresc momentul în care un pacient cu Covid-19 reuşeşte să respire singur, fără ajutorul ventilatorului, au ajuns virale în Spania. În imagini se vede cum personalul medical aplaudă în momentul în care se anunţă că starea bolnavului s-a ameliorat. Totodată, la aflarea veştii, mai mulţi medici şi asistente îşi fac imediat apariţia în salon pentru a sărbători victoria. 
 
 
Însă medicii nu ies întotdeauna biruitori în lupta cu noul virus, iar în unele cazuri plătesc chiar cu propria viaţă cutezanţa de a înfrunta coronavirusul. Potrivit datelor oficiale, din cele 39.673 de persoane infectate în Spania cu coronavirus, în jur de 5.400 sunt cadre medicale. Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie. Din cei aproape 40.000 de oameni infectaţi, 2.696 şi-au pierdut viaţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

BYBY BYBYKU
24.03.2020, 21:22:41

ei no, incep si ei sa invete, se adapteaza situatiei, mai au pana sa-si faca oasele

-2 (4 voturi)
T. Timisorean
24.03.2020, 22:20:48

Filmuletul asta ar trebui aratat la toti medicii din spitale cu covid si fara, pentru ca arata empatie pana in cel mai mare grad fata de pacienti, persoane necunocute de altfel, nu ca la noi. 90% din doctori nu le pasa in realitate de pacienti in nici un fel, vor numai sa fie acoperiti de hartii si sa nu poata fi acuzati ca nu au aplicat "procedura".

+5 (7 voturi)
dan gicu
26.03.2020, 00:06:17

unde sunt trolii care invocau ca cosciugele din italia sunt goale, erau vreo 2-3 iubitori de dezinformare, vad ca au dat bir cu fugitii.