Zece poliţişti clujeni acuzaţi că ar fi luat mită, condamnaţi la închisoare după 31 de amânări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Tribunalul Cluj a dat o sentinţă, luni, 24 februarie, în cazul celor 10 poliţişti clujeni trimişi în judecată încă din 2014 şi acuzaţi că ar fi luat mită.

Poliţiştii au fost acuzaţi în 2014 că ar fi luat mită din partea unor şoferi pentru a nu-i amenda. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor, însă a fost nevoie de mai mulţi ani pentru ca acuzaţii să ajungă în faţa judecătorilor.şi de nu mai puţin de 31 de amânări ale cauzei.

Pedepsele sunt cu executare şi se întind pe durate între 2 ani 4 luni de închisoare, respectiv 8 luni. Ioan Mureşan şi Victor Soran vor sta după gratii 2 ani şi 4 luni, iar Rareş Todoruţ un an şi şi şase luni. Ceilalţi poliţişti au primit pedepse cu executare după cum urmează: Vasile Sucală - un an şi cinci luni, Dorin Alb - un an şi două luni, Tudor Mânzat - un an şi o lună, Cătălin Lupaş - un an, Radu Mureşan - 10 luni,  Eduard Gălăţan - 9 luni şi Dacian Roşca - 8 luni.

„În sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că, în mod repetat, aceştia au pretins ori acceptat diferite sume sau alte foloase pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le aplica conducătorilor auto depistaţi în trafic o sancţiune contravenţională pentru încălcări ale conduitei la regimul de trafic rutier (în special depăşirea limitei de viteză instituite pe acel sector de drum). De asemenea, pe fondul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, întocmeau sau nu întocmeau, participau sau asistau la întocmirea unor procese verbale de contravenţie în care se consemnau stări de fapt nereale, se omitea consemnarea unor contravenţii sau se inserau date nereale, împrejurări de natură a-l favoriza pe contravenient în ceea ce priveşte aplicarea punctelor de penalizare, aplicarea amenzii contravenţionale sau stabilirea cuantumului acesteia şi aplicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme, precum şi de a cauza bugetului de stat o pagubă”, se arată în rechizitoriu.

Decizia nu este însă defintivă şi poate fi atacată.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite