Constanţa

articolul anterior articolul urmator

1 Mai pe litoral - agenda minivacanţei. Începe petrecerea incendiară care ţine 3 zile şi 3 nopţi

1
30 Apr 2015 14:27:34
Autor: Sinziana Ionescu
1 Mai pe litoral. Tinerii la petrecere în Kudos Beach Mamaia Sursă foto KB
1 Mai pe litoral. Tinerii la petrecere în Kudos Beach Mamaia Sursă foto KB

i Mai pe litoral. Turiştii sosiţi la malul mării au început deja să petreacă, în cel mai aşteptat weekend al anului, de 1 Mai. Sezonul turistic este deschis cu parade, concerte, festivaluri, petreceri şi demonstraţii auto/moto.

La miezul nopţii de 30 aprilie/1 Mai, un nume celebru deschide petrecerea de la mare. Stefan Biniak, DJ-ul german, are concert la clubul Luv Lounge din Mamaia. Tot din seara de 30 aprilie, fanii se strâng la Mamaia Nord pentru Festivalul Sunwaves (30 aprilie-3 mai), care aliniază seară de seară DJ precum Carl Cox, Ricardo Vilallobos, Tale of Us, Lee Burridge, Rhadoo, Petre Inspirescu, Sonja Moonear etc. În Vama Veche, la Goblin debutează Înregistrat în România, festivalul de 3 zile pe care îl vor deschide CTC şi Chimie.

1 Mai pe litoral. Petreceri de zi

Vineri, la ora 16, se dă startul la Mamaia pentru Parada Litoralului, la care iau parte motocicletele de la Seawolves, maşini de epocă de la Retro Club, autobuzele roşii etajate, carul prietenilor Facebook ai Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, automobile de drift şi SUV-urile de off-road. Traseul este Telegondola - Butoaie - retur - hotel Oxford Constanţa - Bd. Al. Lăpuşneanu (zona Dacia) - Bd. Tomis - str. Traian - str. Termele Romane - retur la Poarta 1 - Bd. Tomis - str. Mircea cel Bătrân - Bd. Mamaia - Telegondola. Parada face o mică oprire în faţa Primăriei Constanţa, la ora 17.15, pentru un flashmob grecesc.

Ziua de 1 Mai este serbată muncitoreşte la Năvodari în parcul central al oraşului şi în tabăra Delfinul, cu mici, bere, cârnaţi, muzică populară şi patriotică. Tot de 1 Mai se deschid târguri de antichităţi la Eforie Nord şi la Mangalia, care vor ţine tot weekendul. Pasionaţii de sporturi nautice sunt invitaţi în această zi la petrecerile de deschidere din porturile de yachturi de la Eforie (cu un concert Trupa Veche) şi din Limanu.
 

1 Mai pe litoral. Muzică non-stop

Seara se dezlănţuie petrecerile, pe plajă sau în cluburi. În fiecare seară la Mamaia şi la Vama Veche performează DJ renumiţi, trupe şi cântăreţi. De 1 Mai au reprezentaţii: Antonia şi Alex Velea la Bellagio, Loredana - LeGaga, The Londoners - Fratelli, DJ Da Phonk - Ego, DJ Rynno - Crema, DJ Alexunder Base - Luv.
 
În noaptea de 1 Mai, Skrillex se va afla în premieră în România, pentru concertul de la Enigma Beach Mamaia, din cortul The Mission. Gojira & Planet H şi Bass Turbat se ocupă de încălzirea publicului. Stefan Biniak se alătură garniturii de artişti care vor alcătui programul non-stop de la Kudos Beach, timp de 3 zile şi 3 nopţi.

În seara de 2 Mai susţin concerte Mohombi la Bellagio, Taraful din Clejani la LeGaga, Ruky DeeJay şi DJ Pete Anima la Fratelli, DJ Moody Mike la Ego, iar la Crema sunt invitaţi White Trumpet, DJ Desyn Vibes şi DJ Mekoo. Tot în seara de 2 Mai, The Mission continuă la Enigma Beach cu Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Ezikiel, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta.

La Vadu începe Marea Vadunare, petrecerea nocturnă cu două scene amenajate pe plajă. Va fi muzică psihedelică şi trance cu Alcalina, Alien Tree, Ancient Drum, Balaura, Brutus, CipCirip, Cotiso, Darkology, Eon, Efendi etc.

Mangalia a pregătit două mari evenimente: Crazy Salsa Fest (30 aprilie-3 mai) şi 1 Mai Tunning Fest (1-3 mai). Dansatori de salsa, Wilmark, Amneris, Bersy Cortez, Domenico Cinisi şi alţi artişti vor încinge scena plutitoare din Portul turistic. În caravana care va defila prin sudul litoralului de 1 Mai vor urca iubitorii muzicii latino, escortaţi de maşini tunate şi motociclete. Programul este completat de concursuri şi de demonstraţii auto/moto.

Vama va fi ultima frontieră a distracţiei. Fish Eye Fest (1-2 mai) reuneşte la scena de pe plajă trupele Alternosfera, Roa, Golan, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres, byron, Tolouse Lautrec, We Singing Colours, K-Lu, Ok Corral. La Goblin sunt concerte marca „Înregistrat în România“ (1-2 mai): Subcarpaţi, Şuie Paparude, Viţa de Vie, Keri, Serafim.
 
De 1 Mai, FolkFrate se ţine la Iron City, Velosonics evoluează în Papa la Şoni, iar Hot Casandra vine la Hot Lodge. Folk`n`Roll (1-2 mai) aduce Timpuri Noi şi Ţapinarii La Canapele.
 

1 Mai pe litoral. Cu gândul la ceilalţi

Tot la Vama Veche, MAI a pregătit o surpriză: de 1 Mai deschide biroul de poliţie din sat. Vamaioţii mai au un aliat pentru siguranţa lor - Cortul de Chill Aliat, amenajat pe plajă. Specialiştii Alianţei de Luptă împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor vor ajuta vamaioţii care au făcut excese să îşi revină din starea de rău.
 
În ziua de 3 mai, Principele Nicolae va sosi la Constanţa, cu Turul ciclist caritabil „Cărţile copilăriei pe bicicletă“. Cicliştii vor intra în oraş dinspre Valu lui Traian şi se vor opri pe faleza Cazinoului.

Vă mai recomandăm

Ghidul turistului care petrece 1 Mai pe litoral: cum să ai un concediu ferit de probleme la malul mării

Autostopul electronic care ne duce la mare. Cum să ajungi de la Bucureşti la Vama Veche cu doar 14 lei

Cum poţi să plăteşti taxa de barieră de la Feteşti pentru Autostrada Soarelui. Plata prin SMS poate fi achitată şi la o zi după ce ai trecut

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cristi Remus
1.05.2015, 06:39:52

Sinziana Ionescu Intr-o tara unde economia merge perfect si politicieni sunt seriosi si nu fura, unde nu exista coruptie si tineretul invata pe rupte ce poate fi mai perfect decat "Începe petrecerea incendiară care ţine 3 zile şi 3 nopţi" Nu stiu de ce dar cred ca asa ceva intra mai repede le grupa "Paine si circ" care sa-i tina pe oameni sa vada ca economia este distrusa, somajul cat casa, politicienii fura cat pot, coruptia este rampanta, scoala are cerinte tot mai joase dar oricum: Bravos natiune, halal sa-ti fie

Modifică Setările