35.000 de carduri de sănătate, nedistribuite la Constanţa. Asiguraţii sunt aşteptaţi să le ridice din 19 ianuarie de la Casa de Asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 35.000 de constănţenii care nu au primit din diferite motive cardul de sănătate prin poştă pot intra în posesia lui mergând la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Ei trebuie să facă două drumuri, unul pentru a depune o cerere, iar celălalt pentru ridicarea cardului. Cererile se primesc din data de 19 ianuarie, iar cardurile pot fi ridicate după cinci zile lucrătoare tot de la CJAS.

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, Dragoş Poteleanu, a declarat astăzi că în această situaţie se află 35.000 de persoane, care nu au intrat în posesia cardului de sănătate distribuit prin poştă.  Pentru că medicii de familie nu au dorit să distribuie cardurile rămase, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a decis să preia această operaţiune.

Poteleanu îi sfătuieşte mai întâi pe cei 35.000 de constănţeni să verifice dacă sunt pe lista respectivă pentru a nu face drumul degeaba la sediul CJAS. Ei pot face acest lucru sunând la numărul 0241/522008 sau consultând siteul instituţiei, lista respectivă urmând să fie afişată acolo din data de 19 ianuarie.

În cazul în care oamenii se regăsesc pe listă, atunci ei trebuie să meargă la sediul CJAS începând din 19 ianuarie, să completeze un formular pe care să-l depună într-o cutie. “Am făcut cereri tip, vor exista şi pe site pentru a fi descărcate. Această cerere tipizată are două componente, una pentru posesorul de card şi alta pentru cel care ridică în numele lui. Se ataşează şi o copie pentru buletin”, a explicat Dragoş Poteleanu. Cererile pot fi depuse între orele 7 şi 19.

Apoi, după depunerea acestora, în termen de cinci zile lucrătoare, asiguratul revine la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a intra în posesia cardului de sănătate. “Peste cinci zile lucrătoare persoana va veni să ridice cardul cu buletinul. Cardul va fi pus separat pentru a fi ridicat. Programul de ridicare a cardurilor este între orele 9 – 17.30, de luni până joi, iar vineri între orele 9 – 15”, a precizat directorul CJAS Constanţa. Procesul de distribuire a acestor carduri este estimat a se finaliza între 5 şi 10 februarie.

Dragoş Poteleanu a dat asigurări că cei care nu au intrat în posesia cardului vor beneficia de servicii medicale şi după data de 1 februarie atunci când intră în vigoare noul sistem. “Nu înseamnă că cei care nu au cardul nu vor putea beneficia de servicii medicale”, a spus Poteleanu, precizând că aceştia îşi pot dovedi calitatea de asigurat printr-o adeverinţă.

Vă mai recomandăm:

Totul despre cardul de sănătate ce va fi valabil de la 1 februarie

Cardul de sănătate. 12 întrebări şi răspunsuri
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite