Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Învăţătoarea care a agresat gemenii, sancţionată la salariu

0
29 Feb 2016 17:36:03
Autor: Sinziana Ionescu
Şcoala Viceamiral Ioan Murgescu din Valu lui Traian Sursa foto Facebook şcoală
Şcoala Viceamiral Ioan Murgescu din Valu lui Traian Sursa foto Facebook şcoală

Învăţătoarea acuzată de mama a doi gemeni că a agresat copiii a fost sancţionată de şefii săi. Maria Zaharia a primit o penalizare la salariu de 10% pe trei luni.

Maria Zaharia a fost subiectul unei anchete derulate de Comisia de cercetare disciplinară a Şcolii gimnaziale nr. 2 Viceamiral Ioan Murgescu din comuna Valu lui Traian. În urma raportului întocmit, Consiliul de administraţie a decis luni, 29 februarie, sancţionarea învăţătoarei cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%. Dascălul va fi monitorizat de directorul şcolii, precum şi de responsabilul comisiei metodice.

Conducerea şcolii a făcut menţiunea că învăţătoarea Maria Zaharia are o vechime de 40 ani în muncă, dintre care 25 ani petrecuţi în această unitate de învăţământ. „Părinţii elevilor îndrumaţi au apreciat întotdeauna activitatea desfăşurată la clasă“, au precizat colegii săi.

Aflată în prag de pensionare, învăţătoarea Maria Zaharia va răspunde şi întrebărilor Poliţiei, care o cercetează pentru lovirea celor doi copii de la clasa pregătitoare. Mama gemenilor a reclamat că agresarea lor a fost repetată şi s-a întâmplat încă de la începerea şcolii. Copiii, un băiat şi o fetiţă, au fost transferaţi la altă clasă.

Şcoala gimnazială nr. 2 din Valu lui Traian a mai fost scena unui scandal, în anul şcolar trecut. Aici, o profesoară, care era chiar directoarea şcolii Elena Preda, a trimis acasă o elevă pentru că nu purta fusta corespunzătoare de culoare neagră, ci avea o fustă neagră cu flori albe. Copila a fost nevoită să traverseze singură şoseaua naţională care străbate localitatea, un pericol de care toţi părinţii sunt speriaţi. Directoarea Preda a fost demisă, în locul ei fiind numit profesorul Ionel Dode, cel care a semnat decizia de sancţionare a învăţătoarei Maria Zaharia.

Pe aceeaşi temă:

Un elev de clasa a XII-a a fost spulberat de două trenuri la Valu lui Traian. Akan era considerat un geniu al fizicii

Directoarea care a terorizat-o pe o elevă din Constanţa, eliberată din funcţie. Ministrul Educaţiei: „Astfel de profesori nu au ce căuta în învăţământ“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările