Constanţa

articolul anterior articolul urmator

ÎPS Teodosie, slujbă de Crăciun cu încălcarea regulilor carantinei VIDEO

39
25 Dec 2020 13:37:48
Autor: Călin Gavrilaş
ÎPS Teodosie la slujba de Crăciun - captură video Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie la slujba de Crăciun - captură video Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a slujit vineri, 25 decembrie, la Catedrala Sfinţii Apostoli Pentru şi Pavel din Constanţa. Slujba de Crăciun a fost oficiată în locaşul de cult.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Liturghia în ziua Naşterii Domnului în Catedrala din Constanţa, oraş care se află în carantină încă din 20 noiembrie, iar una dintre restricţiile impuse de această măsură este cea a desfăşurării slujbelor religioase în aer liber.
 
La slujbă au participat câteva zeci de persoane care au purtat măşti deprotecţie. Oamenii au renunţat laacestea doar când s-au împărtăşit, la finalul slujbei. Nici preoţii care au slujit cu arhiepiscopul nu purtau măşti de protecţie deşi erau într-un spaţiu închis.
 
În Pastorala de Crăciun, ierarhul Tomisului a vorbitdespre prigonirea credincioşilor şi preoţilor în perioada de pandemie. Teodosie este printre puţinii ierarhi ai BOR care au avut un un discurs şi un comportament prin care au îndemnat la încălcarea regulilor impuse de autorităţile statului în ceea ce priveşte combaterea răspândirii COVID-19.
 
„Mereu oamenii lui Dumnezeu au suferit mânia şi furia ucigaşă a celor răi. Astăzi prigonirea Bisericii a luat diferite forme, mai subtile şi mai perfide. Sub pretextul izbăvirii de boală, Bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi. Creştinii nu mai sunt daţi la fiarele sălbatice, însă fiarele răutăţii muşcă mereu din Trupul Bisericii prin propagandă, răutate, acuze mincinoase, calomnie şi ură.”

În finaul Pastoralei, ierahul îndeamnă credincioşii să nu mai permită închiderea bisericilor şi să-şi apere credinţa.

„Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor care urmăresc secătuirea sufletelor noastre de apa cea vie. Să rămânem nestrămutaţi în dreapta vieţuire şi în sfinţenia pe care părinţii şi strămoşii noştri ne-au dăruit-o cu suferinţă şi sânge.”

           IPS Teodosie împărtăşeşte credincişi la slujba de Crăciun - captură video
 
CJSU a mai decis pe 20 noiembrie, data intrării în carantină a municipiului Constanţa, să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane. 
 
De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.
 

Prefectura Constanţa a transmis că :„Autorităţile nu îngrădesc dreptul la credinţă. Singura cerinţă venită din partea instituţiilor este ca slujbele să se desfăşoare conform normelor prevăzute în hotărârea de guvern care reglementează starea de alertă şi în ordinul de carantinare emis de DSU.

Suntem siguri că, prin dialog, înţelegere şi echilibru, putem evita situaţii tensionate şi care pot aduce un risc din punct de vedere epidemiologic, în această perioadă de sărbătoare.

Situaţia reclamată astăzi, de la Catedrală, este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică.”
 
Citeşte şi:
 
ÎPS Teodosie: „Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise”
 
ÎPS Teodosie: Eu nu mă păzesc de COVID-19, că nu am timp VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

Edmond Wolf
25.12.2020, 14:37:46

„Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor care urmăresc secătuirea sufletelor noastre de apa cea vie. Să rămânem nestrămutaţi în dreapta vieţuire şi în sfinţenia pe care părinţii şi strămoşii noştri ne-au dăruit-o cu suferinţă şi sânge.”

-14 (22 voturi)
George Petru Manea
25.12.2020, 14:38:39

Ar trebui ca autoritatile sa fie pregatite pentru situatii de acest gen . Transmiterea virusului in acele conditii este absolut garantata, ceea ce reprezinta o crima , in afara de faptul ca este fronda fatisa si si dispret la adresa cetatenilor si institutiilor statului roman . In Romania ar trebui aplicata legea si politicienilor, interlopilor si popilor, nu numai oamenilor obisnuiti . Laboratoare mobile, care sa faca teste rapide , pe cheltuiala proprie , sau pe cheltuiala acelui instigator. Daca este depistat un singur om pozitiv, incadrat la art. 352 , zadarnicirea combaterii bolilor . Judecata rapida si pedeapsa, fara multe vorbrie . Daca romanii respecta, cine sint ei sa nu respecte ?

+5 (13 voturi)
Mos Gerila 2
25.12.2020, 14:44:52

Domnilor Citu si Bode, cand intentionati sa luati masuri impotriva acestui infractor ? Sau ramanem doar cu promisiunile teoretice, in practica fiind cu totul alt ceva ? Se pare ca Romanie este condusa de BOR si nu de un guvern normal....

+9 (17 voturi)
NICULESCU Razvan
25.12.2020, 15:03:44

Ţara unde escrocii şi vănzătorii de iluzii sfidează şi îşi bat joc de autorităţile statului.

-6 (30 voturi)
LAMURITORUL
25.12.2020, 15:37:50

ASTEPTAM CA ORGANELE SA INTRE IN ERECTIE SI SA IL ARESTEZE PE ACEST PROVOCATOR ORDINAR, PE ACEASTA SCURSURA A SOCIETATII (FOST SECURICI). ASTEPTAM DE LA NOUL PARLAMENT LEGEA PRIN CARE TOTI CEI DOVEDITI SECURICI, INFORMATORI ETC. SA FIE DESTITUITI AUTOMAT DIN FUNCTII, URGENT.

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările