Şcoala unde sala de sport, laboratorul de fizică şi biblioteca au fost transformate în clase. Profesorii sunt în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de clasă - Arhiva foto
Sală de clasă - Arhiva foto

Profesorii au declanşat greva japoneză şi au transmis o petiţie Primăriei şi Consiliului Local. Ei au înaintat chiar şi soluţii la situaţia cu care se confruntă de 9 ani.

Anul şcolar a început cu grevă japoneză la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” din Municipiul Constanţa. 

profesorii şi personalul nedidactic spun că au ajuns la această soluţie din cauza nepăsării autorităţilor locale (actuale şi trecute) de a găsi soluţii  pentru a mări spaţiul alocat învăţării.

„Este o situaţie ce trenează de 9 ani, când, odată cu reforma curriculară ce a dus la înfiinţarea claselor pregătitoare în şcoli, clasele a IV-a au intrat în program de după-amiază. Cu timpul, problemele s-au acutizat. Creşterea continuă a numărului de elevi care îşi doresc să studieze la această şcoală, motivată de performanţele obţinute de cadrele didactice de aici, a dus, treptat, la transformarea în săli de clasă a spaţiului destinat orei de educaţie fizică, a bibliotecii, a laboratorului de fizică-chimie.

Aceste măsuri afectează, pe termen lung, buna derulare a procesului instructiv-educativ. Nu putem îngrădi copiilor accesul la cărţi ori la baza materialelor a laboratoarelor, a căror folosinţă spre experimentare ar trebui să completeze armonios lecţiile teoretice”, spun dascălii de la această şcoală.

În petiţia ce a fost înaintată către Primăria Municipiului Constanţa şi către Consiliul Local, profesorii propun mai multe soluţii:

- amplasarea şi dotarea adecvată a şase / şapte săli de clasă în containere, în curtea şcolii, care să permită funcţionarea celor şase clase pregătitoare în condiţii optime; astfel, clasele a IV-a ar putea reveni în program de dimineaţă, iar spaţiul destinat laboratoarelor şi bibliotecii ar fi eliberat sau relocarea a 6 / 7 săli libere din cadrul Liceului Tehnologic „Tomis” pentru funcţionarea acestor clase;

- aprobarea folosirii sălii de sport a Liceului Tehnologic „Tomis” pe baza unei programări proporţionale cu numărul de elevi ai fiecărei unităţi; a se lua în considerare faptul că elevii Şcolii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Ţiţeica” au 96 de ore educaţie fizică şi sport pe săptămână, la care se adaugă cele 6 ore de joc şi mişcare de la clasele a IV-a;

- respectarea hotărârii consiliului local nr. 359 din 27.09.2018 şi a sentinţei civile definitive nr. 569 a Curţii de Apel Constanţa, din data de 11.04.2019, care ar duce intrarea în administrarea Şcolii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” a cantinei, internatului, sălii de sport şi a unei suprafeţe de teren, care urmau să fie transformate în săli de clasă şi laboratoare şi care erau folosite până atunci de Liceul Tehnologic „Tomis”.

„Sperăm ca autorităţile locale să ne sprijine hotărât şi să continue demersurile juridice pe care le-au început în 2018 pentru rezolvarea definitivă a problemei în interesul elevilor de la „Ţiţeica”, o comunitate de peste 1.400 de elevi. Până atunci, vom continua derularea actului educativ la aceleaşi standarde de calitate cu care i-am obişnuit pe copii. Suntem o echipă puternică şi vrem să fim sprijiniţi pentru a ne face meseria cât mai bine”, spune directorul instituţiei de învăţământ, Dumitru-Sorin Cernăianu.

Citeşte şi: 

Aşezământul de la Techirghiol, ridicat de un preot cu bani din donaţii, a devenit adăpost pentru primii copii

Competiţie pe Lacul Siutghiol în memoria lui Ştefan Aftenie

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite