Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Şcolile din judeţ, controlate de autorităţi. Şase unităţi de învăţământ încă au WC în fundul curţii, fără apă

0
22 Aug 2019 17:51:48
Autor: Sinziana Ionescu
Şcoli din Constanţa, la început de an Sursa Prefectura Constanţa
Şcoli din Constanţa, la început de an Sursa Prefectura Constanţa

Autorităţile au început controlul în unităţile de învăţământ în perspectiva debutului anului şcolar. Inspectorii au constatat câteva deficienţe.

Prefectura a coordonat acţiunea de verificare a şcolilor în vederea pregătirii începutului de an şcolar în condiţii optime.

Echipele comune de control au fost formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Constanţa, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.

GALERIE FOTO CU ŞCOLI DIN JUDEŢ

Ei au controlat 125 de unităţi de învăţământ, dintre care 26 cunoscute cu neconcordanţe sau probleme în ceea ce priveşte condiţiile de activitate: spaţii improprii, condiţii de igienă, autorizări etc.

„Concluzia generală este că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru începerea anului şcolar, unele fiind chiar model de grijă şi gospodărire“, a transmis Prefectura Constanţa. 

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu a menţionat că sunt însă şi „situaţii problematice“ la unele dintre aceste şcoli sau grădiniţe pentru care nu au fost emise autorizaţiile sanitare de funcţionare.

„Precizăm că motivele neautorizării ţin de: grup sanitar exterior neracordat la reţeaua de apa curentă - 6 unităţi; lipsă reţea apa curentă/ potabilă - 5 unităţi; schimbarea programului de funcţionare din “normal” în “prelungit”, documentaţie pentru autorizare nedepusă sau în curs de depunere, învatamant primar în două schimburi, stare de degradare a imobilului , împrejmuirea improprie a locaţiei, absenţa cabinetului medical/ contract cu medic de familie, funcţionare provizorie în altă cladire, lipsă documente de proprietate asupra clădirii - ·17 unităţi. Autorităţile locale în cauză se străduiesc să găsească soluţii pentru a îndeplini condiţiile obligatorii“, dă asigurări Prefectura.

Instituţia Prefectului a comunicat că, împreună cu celelalte instituţii de profil, va continua „monitorizarea şi facilitarea unor soluţii pentru problemele identificate, pentru a asigura siguranţa si confortul copiilor“. 

Pe aceeaşi temă: 

Cum poţi să iei un miliard de lei de la Educaţie, ştiind că ai 2000 de şcoli cu wc-ul în curte? Cum? Cu nesimţire maximă

Iohannis, între „securitatea energetică“ şi buda şcolii din fundul curţii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările