Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Şeful Serviciului Control de la Primăria Eforie, arestat împreună cu doi complici

0
4 Jul 2012 12:39:17
Autor: Sinziana Ionescu
Arestări decise de Tribunalul Constanţa
Arestări decise de Tribunalul Constanţa

Inspectorul Marius Pavalachi de la Primăria Eforie a fost arestat de Tribunalul Constanţa. Şeful Serviciului Control a primit marţi, 3 iulie, mandat de arestare pentru 29 de zile, împreună cu doi afacerişti care intermediau obţinerea de autorizaţii.

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor împreună cu lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa i-au prins în flagrant luni, 2 iulie, pe cei care formau o reţea de încheiat contracte pentru spaţiile de pe domeniul public. Marius Pavalachi era cel care îi coordona, iar complicii primeau 1.000 - 2.000 de euro pentru fiecare spaţiu închiriat.
„În fapt, Constantin Custură şi Cornel Vaşadi au pretins şi au primit sume de bani de la diverse persoane care intenţionau să închirieze standuri comerciale în staţiunea Eforie Nord. Aceştia, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui Marius Pavalachi, au facilitat încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 1.000 – 2.000 euro pentru fiecare spaţiu închiriat, afirmând că au influenţă asupra funcţionarului din cadrul Primăriei Eforie“, arată Poliţia.
Anchetatorii l-au surprins pe Constantin Custură primind o mită de 2.000 de euro, pe Cornel Vaşadi şi Iulian Ionuţ Smoc primind 1.800 de euro, iar pe Marius Pavalachi primind 18.000 de lei. Din reţea făcea parte şi Bogdan Dan, administratorul unei firme din Eforie. Cercetaţi pentru corupţie, cei cinci au fost trimişi la instanţă cu propunerea de arestare. Instanţa a admis în parte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Magistraţii au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Marius Pavalachi, Bogdan Dan şi Cornel Vaşadi, iar pentru Constantin Custură şi Iulian Ionuţ Smoc – obligativitatea de a nu părăsi localitatea (oraşul Eforie Nord), respectiv ţara, pentru o perioadă de 30 de zile. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările