Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Şpagă pentru şeful, interceptată de DNA: telefoane mobile ultraperformante Samsung Edge care costă 16.000 lei

0
15 Dec 2015 10:26:54
Autor: Sinziana Ionescu
Samsung Galaxy S6 Edge, dat şpagă Foto Arhivă
Samsung Galaxy S6 Edge, dat şpagă Foto Arhivă

Patru telefoane ultraperformante Samsung Galaxy S6 Edge, în valoare de 16.000 lei, a cerut şpagă un director dintr-o societate de stat pentru a face o intervenţie la filiala din Constanţa.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Liviu Petrache - la data faptei director al Direcţiei de Mentenanţă şi Dezvoltare din cadrul Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA şi Marius Merfu - administrator al unei societăţi comerciale care a prestat lucrări pentru SMART.

Faptele sunt relatate de rechizitoriul DNA:

„În perioada 20 - 30 aprilie, inculpatul Petrache Liviu, în calitate de director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a SC SMART SA, a pretins şi primit pentru sine şi pentru alţii, de la inculpatul Merfu Marius, 4 telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervenţiilor sale la nivelul decidenţilor din cadrul Sucursalei Constanţa a societăţii de stat SC SMART SA, pentru plata unei facturi către firma cumpărătorului de influenţă.

Concret, inculpatul Petrache Liviu a pretins şi primit cele 4 telefoane mobile în schimbul promisiunii de intervenţie, astfel încât să fie aprobată achitarea unei facturi emisă de societatea inculpatului Merfu Marius. Ca urmare a înţelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce conţinea 4 telefoane mobile marca Samsung Galaxy S6 Edge“.

Liviu Petrache este învinuit de trafic de influenţă, iar Marius Merfu - de cumpărare de influenţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Pe aceeaşi temă:

Ioan Giovanni Becali rămâne în puşcărie. Tribunalul Constanţa a respins cererea de liberare condiţionată. Avocatul apărării: „DNA a ars cărţile lui Becali“

Radu Mazăre, trimis de DNA în judecată într-un al treilea dosar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările