Constanţa

articolul anterior articolul urmator

A început selecţia pentru copiii şi adolescenţii supradotaţi

0
30 Aug 2014 13:02:41
Autor: Mariana Iancu
Copii supradotaţi FOTO giftededu.ro
Copii supradotaţi FOTO giftededu.ro

Până pe data de 30 septembrie are loc selecţia pentru Şcoala de Excelenţă, prima şcoală dedicată  în exclusivitate copiilor supradotaţi (4-13 ani) şi adolescenţilor cu abilităţi înalte (13-18 ani).

Programul academic al Centrului Gifted Education face parte din cel mai amplu proiect realizat în România, dar şi pe plan internaţional, de susţinere a copiilor supradotaţi, şi a fost lansat în ţara noastră în 2010.

Selecţia constă într-o serie de teste internaţionale, o evaluare comportamentală şi interviuri, pentru copiii de peste 5 ani, iar pentru grupa 4-5 ani, selecţia constă într-un test internaţional şi un interviu.

Odată admişi la Şcoala de Excelenţă, copiii vor beneficia de un conţinut avansat al curriculei, de folosirea de metode de învăţare accelerată şi învăţare rapidă, de utilizarea abilităţilor înalte de gândire, a gândirii critice, globale, holistice, implicarea tuturor inteligenţelor multiple şi a tuturor simţurilor în învăţare, învăţarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discuţie şi centrarea educaţiei pe practică, în proporţie de 90%.

În acest an, datorită numeroaselor solicitări primite, Centrul Gifted Education a lansat şi primul programul academic pentru adolescenţii gifted.

Aceştia vor avea posibilitatea să-şi dezvolte capacităţile de autocunoaştere, de conştientizare a propriului potenţial, să-şi dezvoltate capacitatea de interacţiune pozitivă, dar şi capacitatea de autoasumare a responsabilităţilor sociale.

Înscrierile se pot face pe website-ul www.giftededu.ro.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii