Constanţa

articolul anterior articolul urmator

A murit Marcel Dragu, fostul comandant al Şcolii de Maiştri Militari

1
15 Sep 2019 12:43:10
Autor: Mariana Iancu
Marcel Dragu
Marcel Dragu

Contraamiralul ing. (rtr) Marcel Dragu, cel care s-a aflat la comanda Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor între anii 1975-1987 şi 1990-1994 a murit.Summary

Născut pe 16 iulie 1937, în jud. Teleorman, Marcel Dragu a absolvit cursurile Facultăţii de Marină din cadrul Academiei Tehnice Militare. În 1994, anul în care s-a retras din activitatea militară, a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă, iar din 2009 a fost înaintat la gradul de contraamiral. Pentru meritele sale incontestabile în activitatea sa ca ofiţer de marină, Cam. Ing. (r) Marcel Dragu era deţinător al Ordinul „Virtutea Maritimă“ în grad de cavaler.
 
Contraamiralul Marcel Dragu s-a remarcat şi ca o personalitate proeminentă a vieţii publice constănţene. El a ocupat funcţia de prefect al judeţului Constanţa, în perioada august-octombrie 1995.
 
Generaţii întregi de maiştri militari de marină şi ofiţeri cinstesc memoria domnului Contraamiral Dragu, pe care şi-l vor aminti mereu ca pe un iubitor de oameni, un luptător feroce pentru idealurile sale şi un apărător al drepturilor aproapelui său. Întreaga sa existenţă a fost caracterizată de integritate, demnitate şi un entuziasm fără margini.
 
Contraamiralul ing. (rtr) Marcel Dragu a fost un mentor şi un model de înaltă ţinută morală pentru majoritatea celor care l-au cunoscut şi ale căror cariere militare le-a influenţat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Fartat
23.12.2019, 22:58:31

Dumnezeu să-l odihnească!