Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Damen după ce a pierdut procesul în afacerea corvetelor. „Vom începe noi demersuri în justiţie”

0
14 Jul 2020 12:47:08
Autor: Călin Gavrilaş
Corvetă
Corvetă

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul prin care Damen solicita anularea procedurii de atribuire de către MApN a contractului de achiziţionare a patru corvete multifuncţionale.

Decizia Curţii de Apel este definitivă. MApN va achiziţiona cu 1,6 miliarde de euro patru corvete multifuncţionale de la compania Naval Group (Franţa).

Într-un comunicat remis presei, Damen spune că a urmărit  principiile unui proces echitabil dorindu-şi transparenţă, condiţii de concurenţă corecte şi clarificări cu privire la licitaţie, „pe care am sperat ca instanţa să le ofere în motivarea sa. În acest sens, deşi cu dezamăgire, am primit cu respect decizia Curţii de Apel Bucureşti.”

De asemenea, Damen reiterează că acţiunile sale au fost în spiritul consolidării statului de drept şi a procedurilor de licitaţie „şi vom căuta în continuare o clarificare definitivă a suspiciunilor publice, a scurgerilor de informaţii clasificate şi a controverselor nefondate din media. Neclaritatea privind corectitudinea procedurilor de licitaţie publică afectează reputaţia programelor de achiziţii din România atât în ţară, cât şi în străinătate şi este o consecinţă îngrijorătoare.”

Damen a solicitat în instanţă accesul la documentele ofertelor de licitaţie, lucru refuzat, astfel că Damen va începe noi demersuri în justiţie pentru rezolvarea acestor aspecte.

„Din momentul începerii licitaţiei, şantierele navale Damen din România au livrat mai multe nave pentru forţe navale din întreaga lume. Doar anul acesta, Şantierul Naval Damen Galati livrează pentru Australia unul dintre cele mai moderne şi avansate spărgătoare de gheaţă din lume şi o a doua corvetă pentru Marina Pakistanului, după ce prima dintre ele a fost livrată anul trecut. Şantierul Naval Damen Mangalia este unul dintre cele mai importante şantiere navale din Europa care poate face din România un lider la nivel european şi mondial”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi:

Afacerea corvetelor pentru Forţele Navale Române. Damen pierde procesul cu MApN. Ce nave de luptă vor ajunge la marinarii români VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii