Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Aflat în carantină, ÎPS Teodosie a slujit într-un paraclis de lângă Catedrala Arhiepiscopală

8
25 Jan 2022 15:02:20
Autor: Mariana Iancu
IPS Teodosie FOTO Vali Vădănoiu
IPS Teodosie FOTO Vali Vădănoiu

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie, marţi, 25 ianuarie, la paraclisul Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Apostol Petru şi Pavel din Constanţa“, locul unde a ales să se carantineze după pelerinajul din Iordania. Reşedinţa arhiereului se află la mică distanţă de sediul arhiepiscopiei

Reprezentanţii Arhiepiscopiei au anunţat pe pagina oficială de Facebook că slujba de marţi se va desfăşura izolat, fără participarea publicului, iar credincioşii o vor putea urmări fie în mediul online, fie pe un monitor ce a fost instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale. Paraclisul, explică reprezentanţii Bisericii, se află în clădirea alăturată Catedralei, acolo unde sunt mai multe birouri, dar şi o bibliotecă. 
 
Măsura a venit după ce Teodosie a fost amendat de trei ori, luni, de către poliţiştii constănţeni pentru că nu a respectat măsura de carantină la întoarcerea din Iordania, acolo unde a aruncat crucea în apele Iordanului, râul în care a fost botezat Iisus Hristos. Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului, iar ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa „România, vechea vatră a Europei“, susţinută de către acad. prof. Constantin Barbu. Valoarea totală a sancţiunilor este de 3.000 de lei.
 

Ce a declarat Teodosie la DSP la întoarcerea din Iordania

 
Conform informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa, După întoarcerea în România, Teodosie Petrescu a declarat că va sta în carantină timp de zece zile, până pe 29 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopală de pe strada Arhiepiscopiei, nr. 23, din Constanţa. Numai că ierarhul Tomisului nu a respectat nicio regulă pe motiv că decizia de carantinare a fost trimisă de către Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti abia luni, la prânz.  
 
Deşi s-a supus cu greu deciziei de carantinare, ÎPS Teodosie a anunţat că o va contesta, procedând la fel şi cu cele trei amenzi primite în cursul zilei de luni. „Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS, luni, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.
 

Cum motivează Arhiepiscopia contestarea amenzilor

 
La 25 ianuarie a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei.
Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului a detaliat şi motivele pentru care s-a contestat decizia de carantinare. 
1. Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. Prin însăşi natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voinţă în sensul restrângerii drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţia României – libertatea individuală, libera circulaţie, viaţa intimă, familială şi privată, libertatea cultelor şi dreptul la muncă. Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.
 2. Actul DSP nu este motivat de fapt şi de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepţia suspendării pentru persoanele care sosesc din state terţe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării. 
3. În plus, acţiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în ţară, care sunt presupuşi ca persoane care riscă să infecteze pe alţii. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinaţi cei testaţi negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivaţie.
 

Vă recomandăm şi: 

 
ÎPS Teodosie, amendat de trei ori în aceeaşi zi pentru nerespectarea carantinei VIDEO UPDATE
 
De ce a ignorat Teodosie carantina. Ce spune legea, ce fac autorităţile, ce invocă Arhiepiscopia Tomisului

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

constantin rebegea
25.01.2022, 15:29:19

Care este rostul sa faceti reclama oamenilor care nu se supun legilor? Deja stim, in Romania nu se respecta nici o lege, inclusiv hotarari de justitie. Totul este o gluma, un misto. Din pacate , inca, prea multi oameni, cred ca totusi avem o sansa> Sincer, eu cred ca RO nu are nici o sansa, in definitv, o sa avem ce meritam.

+2 (4 voturi)
Radu Mircea
25.01.2022, 15:35:15

costica rebegitu Care lege? Aici e vorba de un cumul de greseli ale statului.: - cand sa intors era Iordania in zona galbena, - a facut test la urcarea si coborarea din avionul Iordania -Romania,negativ. - nu afost inaintat un documantde catre DSP pe loc,cu motivul si timpul carantinarii,semnat si parafat. -etc. Verdictul va fii clar. Castiga Teodosie.

-15 (15 voturi)
Radu Mircea
25.01.2022, 15:39:48

https://www.stiripesurse.ro/ips-teodosie-a-contestat-decizia-de-carantinare_2206035.html

-14 (14 voturi)
Ilie de la sculărie™
25.01.2022, 15:51:21

Ba ia gata! Nu va mai luati de Make Turnatorul ca imediat va afuriseste!

+11 (13 voturi)
AltGr PrtScr
25.01.2022, 16:04:39

Dar nu mă iau, sunt fan. Poate l-am afurisit și eu în câteva comentarii în trecut pe-aici pe-acolo, dar acum sunt fan. Cred că este unul dintre românii curajoși și liberi. Bravo!

-13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările