Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Asociaţia Judeţeană de Yachting, supravegheată îndeaproape de comisarul-şef DGA Robert Băraru

0
1 Apr 2013 16:21:40
Autor: Sinziana Ionescu
Robert Băraru, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Yachting Constanţa FOTO Clubul Nautic Român
Robert Băraru, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Yachting Constanţa FOTO Clubul Nautic Român

Membrii Asociaţiei Judeţene de Yachting (AJY) şi-au votat la finele săptămânii trecute noua conducere. La alegeri a participat şi comisarul-şef Robert Băraru de la Direcţia Generală Anticorupţie, preşedintele interimar al asociaţiei. Poliţistul Băraru a fost confirmat pe funcţie de adunare.

La şedinţa de la hotelul Sport din Constanţa au participat ca invitaţi: Mihai Orzan - director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Reşit Emiran - responsabil de activitatea sportivă desfăşurată de veliştii constănţeni, Robert Penciu - vicepreşedinte al Federaţiei Române de Yachting, reprezentanţi ai cluburilor Electrica Constanţa, Ştiinţa, Clubul Nautic Român, Yacht Club Regal Român şi membri fondatori ai AJY.

Practicanţii de yachting înscrişi în asociaţie au vorbit despre efortul, susţinut cu greu, pentru organizarea competiţiilor şi pentru a asigura premiile sportivilor. Ei s-au declarat nemulţumiţi de nefinalizarea în timp a calendarului competiţional al Federaţiei Române de Yachting.

La alegerea conducerii, cei 9 delegaţi cu drept de vot i-au acordat în unanimitate un mandat complet preşedintelui interimar Robert Băraru.

De profesie jurist, Robert Băraru este comisar-şef în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), are un master în Ştiinţe Penale, la Universitatea Ovidius şi studii postuniversitare de Criminologie, la Universitatea de Stat Bucureşti. Din anul 2010 este ofiţer naţional de cursă, arbitrând peste 20 regate, iar în anul 2009, la finalul anului competiţional, a ocupat locul I la clasa B Cruise, în echipajul velierului Maria.

Este tatăl al doi băieţi: Cosmin - licean, campion naţional de yachting la Clasa Zoom 8 şi vicecampion naţional la Optimist juniori şi Eduard - student la Facultatea de Navigaţie a Universităţii Maritime Constanţa şi navigator pe veliere mari.

Vicepreşedinte a fost ales ing. Dan Zaharia, oficial de cursă şi fost preşedinte fondator al AJY. Directorul-executiv al Clubului Nautic Român, Andreea Mihăescu a fost aleasă noul secretar al AJY. Oficialul de cursă Florin Roşu este trezorierul organizaţiei.

În Consiliul Director AJY au fost desemnaţi prof. Domnica Micu - antrenor la C.S. Ştiinţa Constanţa, Bogdan Ion – membru al C. S. Electrica Constanţa şi prof. Stelian Marinescu - antrenor-coordonator al Clubului Nautic Român. Gheorghe Enache a fost votat preşedintele Colegiului Judeţean al oficialilor de cursă.

Antrenorul Yacht Clubului Regal Român, Nicolae Ocheană, a devenit coordonatorul Comisiei de disciplină, iar prof. Dumitru Micu - coordonatorul Comisiei de arbitri. Sarcina de coordonare a Comisiei mass-media a fost lăsată în seama ziaristului Dan Mihăescu, fondator al Clubului Nautic Român.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările