Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Pătrăşcoiu, fostul comisar şef al Serviciului pentru Imigrări Constanţa, a ieşit la pensie. El a lucrat 30 de ani doar în acest domeniu

3
26 Jul 2016 14:14:28
Autor: Mariana Iancu
Alexandru Pătrăşcoiu FOTO Arhivă personală
Alexandru Pătrăşcoiu FOTO Arhivă personală

Alexandru Pătrăşcoiu, militarul care a condus Serviciul pentru Imigrări Constanţa, a ieşit la pensie.Este omul care timp de 30 de ani a lucrat doar la Paşapoarte Străini.

Colonel (r) Alexandru Pătrăşcoiu, de 54 de ani, s-a născut în satul Sâmbootin, de la Poalele Parângului. A urmat cursurile Şcolii de Poliţie din Câmpina. A descoperit Dobrogea, locul de care s-a îndrăgostit, în anul 1986, când a fiost repartizat la Poliţia de Frontieră.
 
Următorul pas în carieră a fost Paşapoarte Străini. În anul în 1989 a intrat cu brio la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, pe care a absolvit-o patru ani mai târziu. 
 
Întrebat care au fost cele mai mari reuşite ale sale pe plan profesional, îi este greu să se oprească şi să enumere câteva. Munca sa de-o viaţă s-a învârtit în protecţia ţării noastre de migranţi. „Am depistat mai multe filiere prin care turcii încercau să intre în România cu paşapoarte bulgăreşti, de destructurarea mai multor organizaţii de migranţi“. „În urmă cu cinci ani, îşi aminteşte el, la Constanţa a ajuns un grup de 50 de persoane, care au fost cazate o perioadă la Tabăra de copii din Eforie. Ulterior, ele au fost trimise la Galaţi. Toate au cerut azil politic. Altfel, ar fi fost cercetate pentru trecerea frauduloasă a frontierei“.  
 
În urmă cu câteva luni, a coordonat acţiunea de pregătire pe terenul fostei unităţi de grăniceri din Vama Veche, a unui spaţiu în care migranţii care vin în România pe calea apei să fie găzduiţi câteva zile. Refugiaţii din calea războiului care vor ajunge în Dobrogea vor fi amprentaţi şi identificaţi în construcţia situată la o distanţă de aproximativ un kilometru şi jumătate de aşezările localnicilor, după ce autorităţile au decis că spaţiul este bun pentru a-i caza pe migranţii care ar putea fi aduşi de călăuze pe Marea Neagră. 
 
 Este pentru noi un exerciţiu. Să vedem dacă suntem pregătiţi pentru venirea unui val mare de migranţi. În urmă cu câţiva ani am avut 500 de persoane care au ajuns aici. I-am cazat pe oameni pe la Gara Maritimă, pe la diverse spaţii ale Poliţiei de Frontieră sau pe la taberele de copii“, a explicat atunci comisarul şef.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ION MARIA
27.07.2016, 22:22:46

DL.ALEXANDRU PATRASCOIU A FOST 7 LUNI SEF LA STRAINI . IAR 7 LUNI A STAT INTERIMAR PENTRU CA NU A LUAT TESTAREA PSIHOLOGICA SI NU A PUTUT FI NUMIT (din prima )SEF DAR , I S-A PASTRAT FUNCTIA PANA A LUAT TESTARE PSIHOLOGICA ( dar nu conteza ). a fost lucrator la serviciul imigrari , provine din subofiter Academia de politie??? asa ca nu incercati sa-l ridicati mai mult decat este pentru ca lumea il cunoste si il cunoaste BINEEEE !

-1 (1 vot)
Dana Pislaru-Nicola
28.07.2016, 06:16:48

Oamenii frustrati si fara realizari scot in evidenta numai lucruri urate (sau le inventeaza ) atunci cand la adresa unui om sunt aduse doar laude! Acest om merita felicitari pentru cat s-a zbatut pentru aceasta tara!

Constantin Tanase
30.07.2016, 19:22:12

Felicitări și... pensie lungă! O observație pentru doamna autoare a articolului: în anul de grație 1986 în România nu exista Poliție de Frontieră. O documentare mai riguroasă nu strică niciodată.

Modifică Setările