Constanţa

articolul anterior articolul urmator

UPDATE 15 tineri care iau parte la o tabără organizată de Primăria Bucureşti au făcut enterocolită la Costineşti

3
24 Aug 2018 14:37:20
Autor: Călin Gavrilaş
Restaurant Vraja Mării, tabăra Costineşti                             FOTO CJPC
Restaurant Vraja Mării, tabăra Costineşti                             FOTO CJPC

Mai multe persoane cazate în Costineşti au solicitat intervenţia echipajelor medicale, acuzând probleme digestive.

UPDATE ora 15.20 Primăria Capitalei a transmis un comunicat de presă referitor la situaţia persoanelor trimise în tabăra din staţiunea Costineşti.

„Referitor la informatia care circulă în presă, conform careia un grup de tineri participanţi din cadrul programului ”Scoala de Vară” acuză simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente în restaurantul unuia dintre hotelurile unde sunt cazaţi, vă informăm că reprezentanţii Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti au solicitat de urgenţă ajutorul serviciului de ambulanţă Constanţa pentru a acorda ingrijiri medicale tinerilor care au acuzat stări de rău. Menţionăm că este vorba despre 15 din cei 49 de tineri participanţi.

Totodată s-a solicitat ajutorul ANPC Constanţa, respectiv DSVSA Constanţa, pentru prelevarea de probe şi efectuarea analizelor asupra alimentelor oferite spre consum în restaurantul hotelului unde sunt cazaţi tinerii participanţi.

Conform rapoartelor medicale ale medicilor de pe ambulanţă, diagnosticul celor 15 tineri este enterocolită, şi nu toxiinfecţie alimentara, fiind aşteptate în continuare rezultatelor analizelor pentru probele de alimente ce au fost prelevate din restaurantul hotelului de către ANPC Constanţa, respectiv DSVSA Constanţa. Menţionăm că participanţii în cadrul programului ”Şcoala de Vară” au vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

De asemenea, prin dispoziţia Primarului General, Gabriela Firea, o echipă din cadrul Corpului de Control a Primarului General se deplasează în acest moment la Costineşti pentru a ancheta această situaţie.”

Ştirea iniţială:

Două ambulanţe şi un echipaj SMURD s-au deplasat în după-amiaza zilei de vineri, 24 august, în Costineşti, unde au fost solicitate să intervină în cazul unor persoane care acuzau probleme digestive. Din primele informaţii furnizate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, ar fi vorba despre persoane adulte, care acuză probleme digestive după ce au mâncat la un restaurant din Costineşti. Acestea ar refuza transportul la spital.

În schimb, şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a spus că ar fi vorba despre 10 copii aflaţi în tabără în staţiunea Costineşti, care ar acuza probleme digestive, după ce ar fi consumat alimente de la restaurantul Vraja Mării din cadrul taberei.

Copiii aflaţi în acest moment în Costineşti sunt trimişi de Primăria Capitalei, mai susţine Horia Constantinescu. Şeful CJPC spune că restaurantul Vraja Mării din Costineşti a fost controlat de către comisarii Protecţiei Consumatorilor în urmă cu două zile, controlul fiind obstrucţionat de către reprezentanţii prestatorului de servicii.

Comisarii CJPC au dispus oprirea temporară a activităţii agentului economic şi amendarea acestuia cu suma de 10.000 de lei pentru proceduri nesiguce ce pun în pericol sănătatea. Cu toate acestea, se pare că restaurantul funcţiona şi astăzi.

Vom reveni cu detalii.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Leon Gorki
24.08.2018, 16:09:56

Ce legatura are entorocolita de la Costinesti cu primaria de la Bucuresti ????????

-1 (1 vot)
Galeriu Crestinu
24.08.2018, 21:10:52

Era buna o enterocolita cu diareie exploziva si JANDARMILOR CRIMINALI pe 10 august .... se putea "aranja" acolo la popota lor.....

+1 (1 vot)
Musceleanu
28.08.2018, 10:33:45

Domnule Ministru al Sanatati si Co - Nu este de uimit si nici pentru prima data. Aceste evenimente au avut loc de FOARTE multe ori pe litoral in ultimi ani si se datoreaza mai multor factori : Personalul in productia alimentara NU este pregatit si CERTIFICAT de catre organele de stat pentru felul obligatoriu standard al higienei impuse de lege . Conditiile de aprovizionare, transport , congelare si productie nu sint controlate si mentinute la nivele corespunzatoare Organele de control sanitare sint pre ' moi' si insuficiente sa actioneze CORESPUNZATOR cu ZERO toleranta la baraci mici , restaurante si alte unitati alimentare ( pieti de desfacere etc)

Modifică Setările