Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Amenda uriaşă încasată în Suedia de un şofer care a şicanat un român în trafic. Cum a tranşat Poliţia situaţia VIDEO

20
30 Jan 2021 14:04:57
Autor: Sinziana Ionescu
Podul Alvsborgs din Goteborg, Suedia, unde a avut loc evenimentul rutier Foto Shutterstock
Podul Alvsborgs din Goteborg, Suedia, unde a avut loc evenimentul rutier Foto Shutterstock

Un şofer român de TIR a relatat, demonstrând prin imagini filmate, ce şicane a păţit în Suedia, chiar la traversarea unui pod rutier. Mai mult, românul a povestit cum a tranşat Poliţia Rutieră suedeză incidentul din trafic.

Românul a povestit ce i s-a întâmplat pe o şosea dintr-o ţară ultracivilizată, nordică, aşa cum e Suedia. Pe un pod din Goteborg, un şofer i-a tăiat faţa, apoi a frânat, astfel încât românul a fost nevoit să pună o frână bruscă, riscând un accident grav, mai ales că transporta o încărcătură masivă. 

„Pentru a clarifica un pic situaţia de faţă:

Urma o porţiune de drum în lucru, iar în poziţia în care mă aflam, îmi era imposibil să observ din timp maşinile ce veneau din dreapta mea, drumul era în V, unghiurile moarte, vedeam maşinile doar în momentul în care mă depăşeau, în oglinzi văd doar ce e paralel cu camionul!

Mă bazam doar pe intuiţia şi înţelegerea celor care veneau că or să mă lase să intru, dar ce a urmat se poate vedea în videoclip, mai bine zis doar o parte.

După ce o trecut de mine cel cu Volvo-ul, ce şi-o zis, stai că îţi arăt eu ţie, şi mi-o frânat în faţă, am reuşit cu greu să opresc la timp, am auzit cum marfă din container s-a ,,rearanjat”.

Ok, no problem, mi-am zis în sinea mea, l-am sunat pe şef, ştia că am cameră de bord, i-am explicat pe scurt cele întâmplate, iar ce a urmat, redau doar din memorie din ce mi-o spus şeful, eu nefind de faţă;

-       Şoferul a fost chemat la poliţie, la fel şi şeful meu

-       De ce a tras peste mine camionagiul, o vrut să mă omoare sigur, bla bla bla, zicea şoferul Volvo-ului

-       Dar şoferul camionului nu a tras spre d-voastră niciun moment, a semnalizat din timp, iar d-voastră aţi avut viteză până în momentul când aţi ajuns în dreptul camionului unde aţi încetinit brusc, i-a spus poliţistul (eu n-aveam cum să văd asta)

-       Când poliţistul i-a arătat filmarea de pe camerele montate pe pod, eu habar nu aveam de ele, plus filmarea mea, respectivul o rămas mut

Urmarea: permisul suspendat pe trei luni de zile plus o amendă de „doar“ 127.000 de coroane suedeze (vreo 12.500 de euro)!!!“ 

Pe aceeaşi temă: 

Activist de mediu şicanat, blocat şi lovit de un şofer care escorta un camion cu buşteni VIDEO 

Poliţist de la Rutieră bătut de un şofer beat, după un scandal cu şicanare în trafic. Agresorul a fost arestat 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Fane
30.01.2021, 14:32:24

Pai la noi au griji toti bugetarii sa isi dea sporuri, pensii speciale si salarii. Nu mai este timp pt elaborat legi menite sa descurajeze/pedepseasca imbecilii. Mi se pare ca la noi nici nu au baza legala inregistrarile astea.

+15 (19 voturi)
Frodo
30.01.2021, 15:55:49

Ar trebui generalizate amenzile astea in Ro, nu ca vor fi mai putini bizoni in trafic dar se vor gandi de doua ori.

+13 (13 voturi)
corect roman
30.01.2021, 16:36:12

Si ce facem cu ,,profesionistii,, de pe TIR-uri care te inghesuie de trebuie sa urci pe bordura sau desi circula cu 80 km/h intra in depasire la alt TIR fara sa semnalizeze.Nesimtiti sunt in ambele tabere dar parca mai multi la carutasii care au ajuns sofer de TIR.

+7 (11 voturi)
corect roman
30.01.2021, 16:36:54

SOFERI

-1 (1 vot)
a dante
30.01.2021, 16:40:32

o fi fost suedezul natarau, dar soferul camionului a inceput sa accelereze cand masina era deja oprita. probabil se uita in telefon, vazand in ultima clipa ca ala era oprit.

-7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările