Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Amenzi date în prima noapte de restricţii, la Constanţa. Iată declaraţia care trebuie completată

0
10 Nov 2020 12:39:20
Autor: Sinziana Ionescu
Sursa IPJ Constanţa
Sursa IPJ Constanţa

Un număr de 54 persoane au fost amendate la Constanţa în prima noapte de restricţii. Circulaţia a fost interzisă între orele 23.00 şi 5.00, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19.

În noaptea de luni spre marţi, 9/10 noiembrie, în intervalul orar 23.00 - 05.00, Ministerul de Interne şi Poliţia Locală a desfăşurat o acţiune pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire şi combatere a  răspândirii COVID-19.
 
La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis”, împreună cu poliţişti locali.
 
Astfel, au fost legitimate peste 350 de persoane, dintre acestea fiind identificate şi sancţionate contravenţional 54 de persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea. Valoarea sancţiunilor contravenţionale este de 15.500 de lei. 
 
MAI reaminteşte că, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 - 05.00, cu următoarele excepţii motivate de:
 
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie. 
 
Sursa IPJ Constanţa
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
 
Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. 
 
Declaraţie pe proprie răspundere - restricţii noiembrie 2020 Sursa stirioficiale.ro 
 
Adeverinţă angajator - restricţii noiembrie 2020 Sursa stirioficiale.ro
 
Pe aceeaşi temă: 
 
FOTO Prima noapte de carantină după ora 23.00. Ce scuze au găsit românii care au încercat să scape de amenzi 
 
Ce mai avem şi ce nu mai avem voie să facem, începând de luni, ca urmare a noilor măsuri de restricţie

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările