Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Americanii de la Baza Kogălniceanu sărbătoresc Ziua Independenţei mai devreme. Invitaţi la petrecere sunt 400 copii orfani

0
28 Jun 2013 02:50:57
Autor: Adrian Boioglu
Copiii orfani din Consanţa vor avea o zi de neuitat la Baza Kogălniceanu
Copiii orfani din Consanţa vor avea o zi de neuitat la Baza Kogălniceanu

Puşcaşii marini americani cantonaţi în Baza de la Mihail Kogălniceanu transformă ziua de vineri într-o mare petrecere. Copiii din centrle de plasament din Judeţul Constanţa vor avea parte de jocuri americane, o expoziţie de arme şi un grătar în stil american.

Militarii americani care fac parte din Black Sea Rotational Force 2013 şi-au îndeplinit o mare parte din misiunea pe care o aveau în ţara noastră. Cu cîteva zile înainte de Ziua Americii, ei s-au gândit să ofere şi copiilor români care au o situaţie mai specială o idee despre cum sărbătoresc micuţii de vârsta lor de pe ocean. 
 
Evenimentul începe vineri, 28 iunie la ora 10:00 şi durează cinci ore. Sub coordonarea Asociaţiei "Unided Hands Romania" şi a Armatei Române, 400 copii din orfelinatele din Constanţa şi îngrijitorii lor vor avea parte de zi plină de aventuri. 
 
Jocurile pentru micuţi vor include o imensă casă gonflabilă, un bazin de înot, dar şi tug-of-war sau volei. Vehiculele militare si armele americanilor vor fi şi ele pregătite pentru copiii care vor să le viziteze şi să le atingă.
 
Copiii din Constanţa vor gusta la masa de prânz câte puţin din bucatele americane. Nu vor lipsi burgerii legumele la gratar. 
 
"Black Sea Rotatational Force" este un exerciţiu comun la care participă militari din mai multe ţări membre NATO şi Statele Unite ale Americii. Acesta este cel de-al patrulea an în care Puşcaşii Marini vin să se antreneze la Baza de la Mihail Kogălniceanu. 
 

Vă mai recomandăm:

Tűrkish Airlines a deschis linia Constanţa - Istanbul şi retur, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Curse aeriene deviate. Furtuna de la Bucureşti a făcut ca avioanele să aterizeze la Constanţa

 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările