Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Angajat ISU cu funcţie, arestat preventiv pentru agresiuni sexuale, racolare de minori, coruperea sexuală a minorilor

0
30 May 2021 15:09:32
Autor: Călin Gavrilaş
Pompier militar - arhivă
Pompier militar - arhivă

Tribunalul Militar Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui plutonier adjutant de la ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală, racolare de minori în scop sexual şi corupere sexuală. El era angajat din anul 2007 la ISU şi avea funcţie de comandant de echipaj.

Tribunalul Militar Bucureşti a admis propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru plutonierul adjutant Adrian Strătilă, angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din Constanţa.

„Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 28.05.2021 până la 26.06.2021 inclusiv, a inculpatului plt. adj. STRĂTILĂ ADRIAN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale şi coruperea sexuală a minorilor”, au decis magistraţii Tribunalului Militar.

Totodată, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului plt. adj. Adrian Strătilă pentru perioada menţionată. Sentinţa se poate contesta în 48 de ore de la emitere, iar inculpatul a şi făcut-o, încă din ziua de 28 mai ac.

Oficial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că Adrian Strătilă este angajat din anul 2007, fiind încadrat pe post de comandant de echipaj şi şofer.

„Până acum, nu a avut niciodată abateri de natură profesională. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa nu admite şi nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet.

Instituţia noastră pune accent pe moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni. 

La nivelul Inspectoratului s-a luat măsura suspendării raporturilor de muncă ale acestuia pentru 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe”, a comunicat ISU Dobrogea.

Citeşte şi:

Capitala Tineretului, oraşul care-şi alungă tinerii. „Eşuează în domeniile care constituie motive de migraţie”

Fapta bună de azi: o mică donaţie alină o mare suferinţă. Testarea genetică ar ajuta o copilă să trăiască mai uşor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările