Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Arhiepiscopia Tomisului, despre sesizarea CNCD: Afirmaţiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei

69
9 May 2021 20:05:10
Autor: News.ro
Foto Mediafax / Adrian Boioglu
Foto Mediafax / Adrian Boioglu

Arhiepiscopia Tomisului susţine că afirmaţiile Înalt Prea Sfinţitului Teodosie referitoare la femei nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibiliei şi se întreabă dacă Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va sancţiona în premieră un cult oficial recunoscut de către statul român.

"Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declaraţiile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancţiona, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmaţiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului, duminică, printr-un comunicat de presă. 
 
Sursa citată a menţionat că în cartea Facerea, capitolul 3, se relatează căderea strămoşilor Adam şi Eva în păcat, textul descriind cum şarpele a amăgit iniţial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al Grădinii Raiului.
 
Un alt argument al Arhiepiscopiei Tomisului îl reprezintă prima epistolă către Timotei a Sfântului Apostol Pavel, cap. 2, v.14: "Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă".
 
"Aceasta este o constatare a Sf. Pavel şi nu o acuză la adresa femeii, cum ar părea la prima vedere. Astfel, Sf. Pavel expune învăţătura teologică ortodoxă care nu permite hirotonia femeii”, a precizat comunicatul. 
 
Arhiepiscopia Tomisului a menţionat că ÎPS Teodosie a explicat care este poziţia BOR cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii. 
 
"Conform celor de mai sus, ÎPS Teodosie doar a explicat care este poziţia teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, explicaţie din care presa a decupat afirmaţii interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii. În concluzie, ÎPS Teodosie nu a făcut decât să repete învăţătura teologică a Bisericii Ortodoxe Române. Noi, clerul şi credincioşii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, şi anume sancţionarea textului Bibliei şi a teologiei Bisericii Ortodoxe Române”, a menţionat Arhiepiscopia Tomisului. 
 
Asociaţia VeDem Just a anunţat, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei.
 
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat joi, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. ”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a mai explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

69 Comentarii

bios
9.05.2021, 20:17:11

Licheaua asta netrebnica in sutana ar trebui caterisita... Patriarhia chiar nu mai are nici un cuvant de spus?

-12 (42 voturi)
mihai radu
9.05.2021, 20:20:25

Personal nu cred în ființe supranaturale,dar nici nu combat dogmele unui cult,nu-i treaba noastră și este o prostie fără margini,iar cei care au reclamat sunt complet defazați de la realitățile vieții,lăsați-i în lumea lor pe cei care cred !

-14 (22 voturi)
mihai radu
9.05.2021, 20:26:55

Exact ce am scris puțin mai sus,@bios vrea caterisirea episcopului,de ce frate dacă așa scrie în Biblie,ce treabă ai matale cu asta,ei cu ale lor noi cu ale noastre !

-4 (10 voturi)
Nepriceput
9.05.2021, 20:29:54

Tu fiind un trol rus nu ai parere personala, ci doar a lui Putina.

-3 (7 voturi)
minciuna.ro
9.05.2021, 20:29:51

Fundamentalism Râde în barbă Mache Șoșoiul Și trage pe costum cămeșoiul. Baș-caimacanii lui Bacalbașa, Îmbracă ia, fac steag cămașa. Astfel șoșoaca - astfel șoșocii Urlă prin piețe, din toți bojocii: Românul e om, străinul e fiară. Să plece Klaus afară din țară. Să meargă-n lături și Arafatul. Amândoi ne-au furat califatul. Puneți spitalelor catapetesme Să vină popii ce fac aghiesme În loc de doctori anti-partinici, Cu paramedici uitați de clinici La sanatoriul Fum de cădelniți, Unde copiii mor prin cristelniți.

0 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (69)

Modifică Setările