Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Arhiepiscopul Tomisului contestă în instanţă decizia de carantinare şi cele trei amenzi primite pentru că nu a respectat carantina

2
25 Jan 2022 11:18:48
Autor: News.ro
IPS Teodosie - arhiva foto
IPS Teodosie - arhiva foto

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, va contesta decizia de carantinare, care i-a fost aplicată după ce a revenit săptămâna trecută din Iordania, ţară aflată în zona roşie. De asemenea, ÎPS Teodosie va contesta cele trei amenzi primite în cursul zilei de luni.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat, marţi, că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va contesta decizia de carantinare, iar acţiunea de contestare va avea loc la o instanţă din Bucureşti.
 
De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului va contesta şi cele trei amenzi primite în cursul zilei de luni, în valoare de 1.000 de lei fiecare, la o instanţă din Constanţa.  
 
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni seară, că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal. Reprezentanţii acestei instituţii au precizat că autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.    
 
Arhiepiscopia Tomisului a transmis că IPS Teodosie va contesta amenzile primite deoarece nu a respectat măsura de carantinare. 
 
"Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS, luni, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului. 
 
Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, luni, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.
 
Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa "România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.
 
Conform prevederilor legale, Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină 10 zile.
 

Vă recomandăm şi: 

 
ÎPS Teodosie, amendat de trei ori în aceeaşi zi pentru nerespectarea carantinei VIDEO UPDATE
 
De ce a ignorat Teodosie carantina. Ce spune legea, ce fac autorităţile, ce invocă Arhiepiscopia Tomisului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sandel
25.01.2022, 11:58:44

Ar fi culmea ca acest infractor de talie sa fie sanctionat de o justitie stramba.

+1 (1 vot)
Alexandre
25.01.2022, 18:52:21

Waw .. Zorro a trecut la varianta "tinuta de vara" a mastii.

Modifică Setările