Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Asociaţia Elevilor: „Elevii, părinţii şi profesorii dau competenţele în montarea testelor de salivă, care au venit dezasamblate“

5
4 Dec 2021 19:49:09
Autor: Mariana Iancu

Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov(AEBI) doresc să tragă un semnal de alarmă referitor la testele de salivă ajunse în şcoli.

Cu întârziere, testele au ajuns într-un final în şcoli, dar cu un mare dezavantaj: sunt dezasamblate. Din această problemă uriaşă derivă cel puţin două la fel de mari: sterilitatea testelor şi modalitatea de asamblare. 
 
„Având în vedere modul în care acestea au ajuns la şcoli, zeci de piese în câteva pungi, cât de igienice pot fi aceste teste şi cine le garantează acurateţea, după ce acestea au fost puse cap la cap, scoase din pungă şi mânuite de alte persoane decât cele care urmează să fie testate? Cine va asambla aceste teste şi cum? Având în vedere că pedagogii din mediul preuniversitar nu sunt cadre medicale, iar multe dintre şcolile din România nu beneficiază de o asistentă medicală, cine se va ocupa de montarea acestor teste?“, se întreabă reprezentanţii elevilor.
 
Vă recomandăm şi:
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Mironov George
4.12.2021, 20:03:18

Muriti daca asamblati cateva elemente. Munca grea. Tot timpul va smiorcaiti, de parca ati fi mari vedete. Vreti numai gratuitati, de parca este cineva dator sa va tina-n puf. Daca ati fi fost scolari inainte de '89, atunci partidul comunist v-ar fi trimis la cules porumb, sfecla, cartofi, struguri, doua saptamani si in unii ani, chiar o luna de zile. N-ati fi zis nimic, ca altfel ati fi fost exmatriculati. Singurul loc de munca disponibil pentru cei fara scoala, ar fi fost in Valea Jiului, la mina.

+12 (12 voturi)
Ilie de la sculărie™
4.12.2021, 23:23:53

Mare mascarada o sa fie si cu testele astea. O sa domine situatiile in care fie nu vor sau nu in stare sa asambleze acele componente si acelea in care vor ascunde testele pozitive => isi vor trimite plodul bolnav la scoala sa dea si altora ca sa aduca si ei acasa.

+10 (10 voturi)
Nastase T Ovidiu
5.12.2021, 13:56:42

Maine va veni calare insusi ''importatorul'' Nutu Camataru sa va arate cum se monteaza testele.

-26 (30 voturi)
UrsulPolar
5.12.2021, 14:50:02

ce se urmăreşte concret cu aceste ''teste'' care drq ştie ce or depista cu adevărat o explozie de ''cazuri noi'' la copii pt a impune vaccinarea (obligatorie) la şcolari ??

-23 (27 voturi)
32Hermann
4.12.2021, 20:38:28

Întrebare: "Muieţi îs posmagii?"

0 (2 voturi)
Modifică Setările