Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Asociaţia Elevilor pedalează pentru 2% din Declaraţia ta de venit. Adolescenţii care au creat curierul pe bicicletă te scutesc de stat la cozile ANAF

0
22 Apr 2015 17:24:29
Autor: Adrian Boioglu
Andrei Burghelia şi Mihnea Călugăru. FOTO Adevărul
Andrei Burghelia şi Mihnea Călugăru. FOTO Adevărul

Tinerii constănţeni demonstrează că pot să conducă o afacere dar şi să promoveze activitatea ONG-urilor. Andrei Burghelia este preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, dar are şi propria lui afacere de curierat pe bicicletă. El le propune constănţenilor care au de depus Declaraţia pe venit la ANAF să colecteze formularul în schimbul redirecţionării a 2% din suma declarată. Clientul nu are niciun cost şi totul se face în maxim 2 ore.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Andrei Burghelia este elevul care la doar 16 ani crea o afacere pe două roţi, ajutat de colegul său Mihnea Călugăru. Între timp, asociaţia a ajuns să fie cunoscută la nivel naţional după ce l-a denunţat la DNA pe Radu Mazăre pentru neacordarea reducerilor la abonamentele de autobuz pentru elevi. 
 
Ultima iniţiativă a celor doi tineri este menită să ajute Asociaţia Elevilor cu ajutorul afacerii lui Andrei şi Mihnea. Contribuabilii trebuie să depună la Finanţe Declaraţiile de venit pe anul precedent. Puţini sunt cei care ştiu că pot să redirecţioneze automat 2% din venituri unui ONG. Tot ce ai de făcut este să menţionezi acest lucru pe Declaraţia depusă la ANAF. 
 
Tinerii care fac curierat pe biciclete au decis să simplifice şi mai mult procesul. Constănţenii care vor să doneze 2% Asociaţiei Elevilor nu trebuie decât să sune un curier pe bicicletă şi în câteva ore cineva vine acasă cu formularul, te ajută să-l completezi şi apoi îl depune la ANAF. 
 
Andrei Burghelia spune că ideea le-a venit în urmă cu două săptămâni şi vine ca o soluţie de finanţare pentru acţiunile Asociaţiei Elevilor. 
 
"Asociaţia reprezintă 140.000 de elevi din Judeţul Constanţa. Cred că este mai important să ajut asociaţia să ajute elevii decât să câştig eu nişte bani în plus. Până acum am avut două solicitări, dar estimăm că vom ajunge la 200 până la finele lunii Mai", mărturiseşte Andrei Burghelia. 
 
Asociaţia Elevilor are cheltuieli anuale de aproximativ 5000 lei. Banii se duc pe copii xerox, deplasări în judeţ şi în ţară, solicitări trimise prin poştă la autorităţile locale şi centrale şi mai ales acţiuni caritabile - elevii caută să ajute cu bani tinerii cu nevoi speciale. 
 
"Următorul pas este să implicăm Velocurier într-o campanie similară pentru toate ONG-urile din Constanţa. Cine găseste o persoană interesată să redirecţioneze cei 2% trebuie să sune la noi şi le vom trimite un curier pe bicicletă care să ducă formularul la client şi apoi să-l depună la ANAF", a declarat Mihnea Călugăru, directorul de vânzări Velocurier. 
 
Patru curieri pe bicicletă sunt mereu gata să preia solicitările din municipiul Constanţa. Motivaţia tinerilor este legată în primul rând de faptuă că banii se duc la stat şi ONG-urile se plâng mereu că nu au finanţare.
 

Vă mai recomandăm:

Biblioteca Colorată are brad de cărţi. Peste 400 de volume au fost frumos aranjate pentru a crea simbolul Crăciunului
 
FOTO VIDEO Cultura e la modă! La Constanţa a fost deschisă prima bibliotecă într-un Mall

Radu Mazăre, înfrânt de elevi. O lecţie în 11 paşi dată de juniorii democraţiei

Elevii din Constanţa au depus plângere penală la DNA împotriva primarului. Liderii elevilor: „Radu Mazăre ne-a spus că îşi bagă p... în Legea Educaţiei“

RATC Constanţa va elibera elevilor abonamente reduse cu 50% din 23 februarie

Radu Mazăre a cedat: Primăria va acorda subvenţie de 50% pentru transportul tuturor elevilor

Elevii, mai aproape de postura de administratori ai şcolilor. Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor susţine iniţiativa venită de la Constanţa

Directorii atenţionaţi de Inspectoratul Şcolar să colaboreze cu elevii de la Consiliul Judeţean. Mazăre a promis tinerilor 1 milion euro

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările