Constanţa

articolul anterior articolul urmator

BACALAUREAT 2013 La Constanţa, 21 candidaţi au fost eliminaţi de la ultima probă de examen

0
5 Jul 2013 19:26:41
Autor: Sinziana Ionescu
Bacalaureatul s-a încheiat, iar unii elevi l-au pierdut deja FOTO Sînziana Ionescu
Bacalaureatul s-a încheiat, iar unii elevi l-au pierdut deja FOTO Sînziana Ionescu

Aproape 7.000 de absolvenţi de liceu au susţinut vineri, 5 iulie, la Constanţa, ultima probă a examenului de Bacalaureat 2013.

Examenul de Bacalaureat 2013 s-a încheiat vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

În total, 6.445 de absolvenţi de clasa a XII-a dintre cei 6.792 de candidaţi înscrişi au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie şi anatomie, Chimie, Informatică, Logică, Informatică, Fizică, Psihologie, Filosofie, Sociologie sau Geografie).

La această probă, 21 de candidaţi din judeţul Constanţa au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, ciorne, notiţe şi însemnări). Potrivit metodologiei de organizare a examenului, cei 21 de candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Afişarea rezultatelor va avea loc luni, 8 iulie a.c., până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.

„În această sesiune a examenului de bacalaureat ne-am propus ca probele scrise să se desfăşoare într-o notă de maximă corectitudine, intransigenţă şi intoleranţă la fraudă şi tentativa de fraudă. De aceea, am tratat cu maximă seriozitate şi responsabilitate organizarea acestui examen important pentru absolvenţii de liceu.

Consider că rezultatele examenului trebuie să reflecte normalitatea şi realitatea învăţământului constănţean. Prin urmare, vor promova doar cei care s-au pregătit cu seriozitate, iar ceilalţi să înveţe că doar printr-un efort constant, prezenţă la ore şi corectitudine pot să obţină diploma de bacalaureat.

Totodată, vom sancţiona cadrele didactice care vor fi găsite vinovate, după finalizarea cercetărilor“, a declarat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.

Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, din materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi elevi s-au înscris anul acesta la Biologie (aproape 68.000), Geografie (aproape 56.500), Fizică (peste 14.000) şi Chimie (în jur de 10.500), iar aproape 6.000 au ales Informatica.

Statistica de la Constanţa

La ultima probă a Bacalaureatului, cei mai mulţi elevi de clasa a XII-a din Constanţa au ales să dea examen la Biologie.  

Statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa arată că la Biologie vegetală şi animală dau examen 1.824 elevi, iar alţi 1.136 elevi dau la Anatomie şi Fiziologie umană, Genetică şi Ecologie umană. La Geografie sunt testaţi 2.204 candidaţi.

La Fizică sunt înscrişi 731 elevi. La Chimie anorganică (filiera Tehnologică) dau 202 elevi, la Chimie organică (filiera Teoretică) – 143 elevi, la Chimie organică (Teoretică) – 36 elevi, iar la Chimie anorganică (Tehnologică) – 26 elevi.

La Fizică (filiera Teoretică) susţin examen 175 elevi, la Informatică – 100 elevi, la Logică – 74 elevi, la Economie – 67 elevi, la Sociologie – 32 elevi, la Psihologie – 27 elevi, la Filosofie – 15 elevi.

Calendar Bacalaureat 2013

• 5 iulie - proba la alegere a profilului 

• 8 iulie - afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi de punerea contestaţiilor între orele 12.00 şi 16.00

• 9-11 iulie - rezolvarea contestaţiilor

• 12 iulie - afişarea rezultatelor finale

Examenul de Bacalaureat 2013 s-a încheiat vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care erau aşteptaţi să participe 6.775 de elevi din judeţul Constanţa înscrişi pe listele de Bac 2013.

Vă mai recomandăm

SUBIECTE BAC 2013 CONSTANŢA „Gata cu Bac-ul, mă gândesc deja la facultate“

BACALAUREAT 2013 Incidente la ultima probă de examen. Anchetă a autorităţilor la licee din Constanţa şi Mangalia

BACALAUREAT 2013 Cei mai mulţi elevi din Constanţa au ales Biologia la ultima probă a examenului de maturitate

SUBIECTE BAC 2013 / Peste 6.700 de elevi din CONSTANŢA susţin vineri proba la alegere

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / CONSTANŢA / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările