Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Bărbat mort în curtea spitalului. S-a prăbuşit la pământ, într-un acces de tuse urmat de hemoragie

1
15 Sep 2019 12:18:27
Autor: Sinziana Ionescu

Un bărbat a murit sâmbătă seara în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, fiind unul dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală.

În cursul serii de sâmbătă, 14 septembrie, bărbatul se afla în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, unde s-a prăbuşit la un moment dat, podidit de un acces de tuse urmat de hemoragie a căilor respiratorii.

Omul fusese internat la începutul săptămânii, având crize de hemoptizie (eliminare de sânge prin tuse, provocată de o hemoragie a căilor respiratorii, mai ales în cazurile de tuberculoză pulmonară). Spitalul transmite că pacientul avea interdicţie de a părăsi salonul, din cauza stării sale precare. 

„Pacientul a fost internat la începutul acestei săptămâni din pricina hemoptiziilor repetate. La internare, bărbatului i s-a adus la cunoştinţă de către medicul curant că are contraindicaţie să părăsească salonul, singurul efort permis fiind deplasarea la grupul sanitar.

În cursul serii de 14.09.2019, contrar indicaţiilor medicale, pacientul a părăsit secţia, coborând în curtea spitalului. Aici a suferit o nouă hemoptizie masivă, fapt ce a dus la pierderea imediată a cunoştinţei.

Ulterior, acesta a fost observat de către un alt pacient şi agentul de pază aflat în curtea unităţii care l-a anunţat pe agentul din Unitatea Primiri Urgenţe.

Imediat pacientul a fost preluat de către un echipaj de ambulanţă aflat în curtea spitalului şi dus la UPU, direct pe camerea de resuscitare (COD ROŞU).

Medicii de gardă l-au intubat şi au început manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, după aproximativ o jumătate de oră, a fost constatat decesul“, a declarat Crina Kibedi, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgenţă Constanţa.

Pe aceeaşi temă: 

Spitalul Judeţean Constanţa, sufocat de turişti: peste 40.000 de pacienţi s-au prezentat la urgenţă în timpul sezonului estival 

Coşmarul de vară de la Urgenţa din Constanţa. Peste 500 oameni vin zilnic la spital să ceară ajutor medical imediat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zero
15.09.2019, 13:43:15

A iesit si el la o țigara si "aia cu coasa" la si prins!!!