Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Bătălia de la Adamclisi dintre daci şi romani. Reconstituire spectaculoasă printre ruinele vechiului Tomis GALERIE FOTO

0
1 Sep 2012 08:10:00
Autor: Sinziana Ionescu
Bătălia de la Adamclisi dintre daci şi romani - reconstituire
Bătălia de la Adamclisi dintre daci şi romani - reconstituire

Publicul de la malul mării a avut ocazia unică să vadă pe viu o simulare a bătăliei de la Adamclisi, despre care istoricii spun că este cea mai sângeroasă dintre daci şi romani.

Platoul de la Adamclisi a fost reconstituit printre ruinele vechiului Tomis, la finele lunii august, la Festivalul Antic Tomis. Acesta a fost organizat în premieră la Constanţa, în parcul Termelor Romane de la Poarta 1, de la poalele Edificiului Roman cu Mozaic.

FASCINANT! Cetatea a înviat! Spiritul vechiului Tomis, recreat în tabăra dacilor şi romanilor


Spectatorii, turişti şi localnici, au asistat fascinaţi la intrarea în scenă a personajelor istorice. La învierea contextului acelor timpuri au contribuit Asociaţia Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca, Legiunea XIII Gemina Cohors Prima, Dacii liberi, Hasta Sarmatorum şi Legiunea IV Scythica.

GALERIE FOTO


Din echipele de reconstituire istorică fac parte români, maghiari şi bulgari pasionaţi de antichitate, care intră atât de bine în pielea personajelor interpretate, aidoma unor actori profesionişti.

Începe Festivalul Antic Tomis! Dacii, romani și tribunul cetății vă așteaptă la ruine!

Premieră pe litoral! Dacii și romanii, înviați la Festivalul Antic Tomis

Ei au arătat publicului încleştarea teribilă dintre dacii care luptau să îşi păstreze independenţa şi romanii cuceritori care voiau să stăpânească teritoriile de la nord de Dunăre.

Bătălia de la Adamclisi a avut loc în anul 102, fiind considerată cea mai mare confruntare armată dintre cele două popoare. Monumentul Tropaeum Traiani a fost ridicat de împăratul Traian în anii 106-109, în cinstea victoriei repurtate în cele din urmă asupra dacilor.

Cetatea Adamclisi a fost cea mai mare aşezare civilă romană de pe teritoriul Dobrogei, fiind locuită de coloniştii romani care au participat la războaiele dacice.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările