Biserică ortodoxă scoasă la vânzare de un executor judecătoresc. Cu cât se poate cumpăra locaşul de cult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna aprilie se va organiza licitaţia publică, iar cei interesaţi pot cumpăra o biserică ortodoxă. Arhiepiscopia spune că a aflat cu „surprindere şi îngrijorare” de acest lucru.

„Pe data de 3 aprilie 2019, la sediul Biroului Executorului Judecătoresc (BEJ) Gavrilescu Alin-Mihail va avea loc licitaţia publică a imobilului situat în Bugeac, comuna Ostrov (judeţul Constanţa)..., imobil compus din teren în suprafaţă de 1.298 mp şi construcţie (lăcaş de cult nefinalizat - biserică), proprietatea debitoarei Parohia Bugeac”, aşa sună anunţul public de vânzare imobiliară.

Preţul cu care cei interesaţi pot cumpăra biserica şi terenul este de 423.785 de lei.

În data de 3 aprilie 2018, magistraţii Judecătoriei Medgidia încuviinţau executarea silită a debitoarei PAROHIA BUGEAC, în dosarul de executare silită nr.606/G/2018 al Biroului Executorului Judecătoresc Gavrilescu Alin-Mihail, la cererea creditoarei MSA PROTECT CONSTRUCŢII S.R.L., „în toate modalităţile de executare prevăzute de lege”. decizia era definitivă. Se pare că firma care a lucrat la construirea bisericii a recurs la instanţe pentr a-şi putea recupera banii de la parohie.

Arhiepiscopia „surprinsă şi îngrijorată”

Într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului se spune că instituţia „a luat cunoştinţa cu surprindere şi cu îngrijorare de promovarea unei acţiuni de executare asupra unui bun sacru, anume biserica (lăcaşul de cult) parohiei Bugeac, complet ilegale şi fără respectarea Statului BOR şi Legea Cultelor.

Arhiepiscopia Tomisului a luat legătura cu executorul judecătoresc şi şi-a expus punctul de vedere asupra legalităţii executării, urmând ca, în funcţia de răspunsul acestuia, să demareze acţiune în instanţă.

Dacă va fi necesar, în perioada imediat următoare, Arhiepiscopia va demara acţiuni atât în ce priveşte contestarea executării, cât şi asupra datoriei pe care parohia Bugeac ar avea-o la societatea de construcţii, reprezentată de executorul judecătoresc. Reiterăm faptul că, în conformitate cu Statutul BOR ART.170 al.1-3, bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile.

Consideram că a fost o acţiune pripită a unui executor judecătoresc lipsit de experienţa judiciară în ceea ce priveşte Legea Cultelor şi Statutul BOR”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Lucrările de construire a bisericii noi, au început în anul 2009, piatra de temelie fiind sfinţită de către Arhiepiscopul Teodosie.

Pe aceeaşi temă:

O asociaţie de proprietari se luptă pentru locurile de parcare. Arhiepiscopia vrea să construiască o biserică pe acel spaţiu

Cum „joacă“ Biserica Ortodoxă Română în conflictul Moscova-Constantinopol. „Potenţialul exploziv al poziţionării faţă de schisma din Ucraina se amână“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite