Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cadavrele oilor de pe nava Queen Hind nu afectează calitatea apei. Autorităţile susţin că monitorizează zona Portului Midia

7
29 Feb 2020 09:16:56
Autor: Călin Gavrilaş
Cadavrele oilor pluteau pe apă imediat după eşuarea navei           FOTO: Animals International
Cadavrele oilor pluteau pe apă imediat după eşuarea navei           FOTO: Animals International

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) dă asigurări că apa mării, în zona Portului Midia, nu a suferit modificări din punct de vedere fizico-chimic.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a transmis că monitorizarea acvatoriului portuar pe perioada descărcării navei Queen Hind de cadavrele animalelor rămase în corpul acesteia.

Monitorizarea se face în vederea prevenirii unei eventuale poluări accidentale ce poate surveni în timpul acestei operaţiuni.

Nava MV Queen Hind a fost ranfluată şi ancorată în dana 10 a Portului Midia, încă din data de 25.02.2020, în vederea ecarisării şi curăţirii acesteia.

„De la data incidentului (24.11.2019) care a avut loc în Acvatoriul Portului Midia, şi anume eşuarea navei încărcate cu cca. 14.600 capete ovine A.B.A.D.L. a monitorizat calitatea apei acvatoriului Portului Midia, precum şi a Mării Negre, din punct de vedere fizico-chimic prin prelevarea de probe”, transmite administraţia bazinală.

În perioada 29.11.2019 – 28.02.2020 au fost efectuate 15 campanii de prelevare din următoarele puncte:

1.    Marea Neagră - Intrare Port Midia - Zona Far izobata de 5m
2.    Acvatoriul Portului Midia - 50 m Tribord navă Queen Hind
3.    Acvatoriul Portului Midia - 50 m Babord navă Queen Hind
4.    Zona de sud a digului Portului Midia (în afara acvatoriului) – punct de referinţă, unde A.B.A.D.L. monitorizează cu frecvenţă trimestrială toţi indicatorii fizico-chimici şi cu frecvenţă lunară metalele.

„Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au analizat rezultatele obţinute cu valorile caracteristice apei Mării Negre, respectiv cu limitele naţionale şi s-a constatat că probele de apă prelevate îşi păstrează valorile caracteristice apelor costiere.

Potrivit celor prezentate mai sus, până în prezent, calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de incident”, dau asigurări cei de la ABADL.

          După începerea operaţiunii de fanfluare, cadavrele oilor atârnau de punţile epavei

Pe aceeaşi temă:

Leşurile de pe nava Queen Hind sunt încă prizoniere în epavă. Oile salvate şi duse în adăpost învaţă să se joace cu mingea

Cum pleacă vapoarele încărcate cu animale din Portul Midia. „Autorităţile avizează plecarea, nu merg fizic pe navă“

  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

sica
29.02.2020, 09:47:16

Invit specialistii apei bazinale sa faca baie langa nava blestemata.

+1 (1 vot)
lucas lucas
29.02.2020, 10:21:25

Cadavrele oilor de pe nava Queen Hind nu afectează calitatea apei.... Abia astept studiul care va concluziona ca efectul e benefic! In consecinta armatorul, salvatorii si autoritatile devin cetateni de onoare...

+1 (1 vot)
Scorilo
29.02.2020, 10:50:58

Daaaaa...Normal ! Cum sa afecteze mortaciunile alea calitatea apei ? Care oricum este nemaipomenita, intretinuta fiind(calitatea) si de apele Dunarii,Combinatul de la Navodari etc ...Nu ?

+1 (1 vot)
ileana iliescu
29.02.2020, 11:01:17

de ce va dam tichete de vacanta ?sa muriti in concediu la mare nu la domiciuliu de virus,institutiile statului sunt de doi bani,cine zdravan la minte pune pret pe ce declara,pentru interesul personal si de partid sunt in stare de orice.

Pano
29.02.2020, 14:32:33

Le vrei la FCSB?

Vezi toate comentariile (7)