Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Camera de Comerţ Constanţa se retrage din Asociaţia Litoral-Delta Dunării condusă de Corina Martin

0
8 Feb 2016 10:21:20
Autor: Sinziana Ionescu
Corina Martin Foto Arhivă
Corina Martin Foto Arhivă

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa se retrage din Asociaţia Litoral-Delta Dunării. Anunţul a fost făcut de Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi al CCINA Constanţa. Membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral-Delta Dunării, CCINA Constanţa a luat decizia de a se retrage din această asociaţie din cauza Corinei Martin.

„Decizia a fost luată urmare modului defectuos, inacceptabil, în care doamna Corina Martin, Preşedinte al Asociaţiei, a acţionat în ultima perioadă, culminând, recent, cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piata Federaţiei Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate tur-operatorilor de pe această piaţă“, se arată în comunicatul remis de CCINA în ziua de luni, 8 februarie.

CCINA Constanţa aminteşte că a susţinut înfiinţarea asociaţiei şi a sprijinit derularea multora dintre activităţile iniţiate şi derulate de asociaţie, de-a lungul anilor. „CCINA a apreciat, inclusiv public, eforturile pe care doamna Corina Martin le-a depus şi realizările remarcabile ale asociaţiei, din ultimii ani. Dar, în special în ultima perioadă, doamna Martin a luat majoritatea deciziilor în nume propriu, fără a se consulta şi a avea aprobarea din partea organului de conducere colectivă al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării (Consiliul director) pentru activităţile şi acţiunile pe care le-a desfăşurat în numele Asociaţiei.

Asociaţia Litoral a obţinut rezultate remarcabile în promovarea turistică a litoralului românesc şi a Deltei Dunării, dar nu putem să mai acceptam, în continuare, modalitatea în care această organizaţie este condusă, pentru că nu reprezintă în mod corespunzător interesele întreprinzătorilor de pe litoralul românesc.

Într-o perioadă în care promovarea turistică a litoralului suferă de o acută lipsă de finanţare din fonduri guvernamentale, în loc să depună eforturi de colaboare strânsă cu conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, pentru găsirea de soluţii de identificare a unor acţiuni comune de promovare a litoralului şi a Deltei Dunării, orgolii personale au determinat-o pe doamna Corina Martin să aibă doar atitudini critice la adresa conducerii ANT şi a Ministerului căruia ANT i se subordonează.

Considerăm că este nevoie de o schimbare în modul în care este condusă Asociaţia Litoral-Delta Dunării şi asteptăm, urgent, un punct de vedere al conducerii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), din partea căreia dna Martin este desemnată să facă parte în Asociaţia Litoral, precum şi măsuri de schimbare radicală a modului în care acţionează şi comunică Preşedintele acestei asociaţii“, a transmis Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanţa şi preşedinte al CCI a României.

Pe aceeaşi temă:

Ce prevede „Litoralul pentru ruşi“, strategia de aducere a turiştilor din nord pe plajele României după un „război rece“ de 25 de ani

Cine este românul care a şocat FBI prin şpaga fără precedent în SUA. Dumitru Martin şi istoria unei familii corupte, din care fac parte demnitari

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările