Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Personalul din turism, înscris la vaccinarea anti Covid-19. „Imunizarea este voluntară, nu obligatorie“

1
14 Apr 2021 11:24:16
Autor: Sinziana Ionescu
Sursa pixabay.com
Sursa pixabay.com

Hotelierii din România au demarat o campanie de înscriere colectivă pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Imunizarea este voluntară, nu obligatorie.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunţă că hotelierii din România au început de acum două săptămâni, de la începutul lunii aprilie, o campanie de înscriere colectivă a angajaţilor lor pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

FPTR o descrie ca pe o măsură sanitară prin care doresc, pe de o parte, să-şi protejeze personalul de o eventuală infectare cu acest virus şi, de cealaltă parte, să le ofere şi mai multă siguranţă turiştilor care aleg destinaţii româneşti în acest sezon estival. 

„Patronii unităţilor de cazare de la Marea Neagră cred că vaccinarea angajaţilor va oferi siguranţă tuturor şi că aceasta este o variantă mult mai bună decât solicitarea de teste sau adeverinţe care să le permită turiştilor intrarea în hotel, o măsură pe care o consideră discriminatorie“, a declarat Anca Nedea, director executiv Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMCTA).  

„Mulţi dintre angajaţii noştri nu au acces sau nu ştiu să folosească platforma de vaccinare. În urma solicitărilor primite din partea lor, am decis să îi înscriem pe această platformă. Este un demers care vizează, în primul rând, protecţia lor, oamenii fiind cea mai valoroasă resursă pe care o avem. Subliniem faptul că nu vorbim despre obligativitatea vaccinării, ci este la latitudinea fiecăruia dintre ei dacă doresc sau nu să se imunizeze. Până în acest moment, din cei peste 73.000 de angajaţi ai membrilor FPTR din toată ţara, o mare parte a acceptat deja să se vaccineze“, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv FPTR

FPTR menţionează că această campanie vine în continuarea celorlalte măsuri luate de hotelierii din România pentru a crea un mediu sigur din punct de vedere sanitar atât pentru angajaţi, cât şi pentru turişti.

„În 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, FPTR a introdus în România certificarea “HELLO HYGIENE”, primul standard privind practicile de igienă şi de siguranţă a unităţilor din turism, respectiv măsuri concrete de prevenire şi combatere a virusului Sars-Cov2. Datorită acestei abordări, nu s-a înregistrat niciun focar de infecţie în hotelurile din ţara noastră“, precizează FPTR într-un comunicat de presă transmis miercuri, 14 aprilie.

„Chiar dacă Guvernul nu a considerat turismul prioritar şi ne demonstrează prin lipsa de implicare, conştientă sau nu, că îi este indiferentă soarta acestui sector de activitate cu capital majoritar românesc, hotelierii vor căuta întotdeauna modalităţi să supravieţuiască pentru ca romanii să-şi poată petrece vacanţa în ţară în condiţii de siguranţă sanitară“, a subliniat reprezentantul FPTR.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.) are membri activi din toate structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică clasificate, precum şi agenţii de turism licenţiate şi este singura federaţie patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forţa de muncă angajată în turism (73.752 salariaţi), şi gestionează, într-o pondere covârşitoare, capital românesc. 

Pe aceeaşi temă: 

Caravana protestelor pe litoral. Angajaţii din turism cer acordarea de despăgubiri şi reintroducerea tichetelor de vacanţă 

Târgul de turism online: 270 lei, un sejur de 5 nopţi pentru două persoane pe litoralul românesc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ivanovich Patfulty
14.04.2021, 16:25:01

Se incalca legea. Nimeni nu poate fi fortat sa fie cobai la Pfizer.

Modifică Setările