Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cât câştigă un debutant angajat la Primăria Constanţa. Federaţia Tinerilor solicită primarului să mărească salariile

2
22 Apr 2021 13:44:10
Autor: Călin Gavrilaş
Primăria Constanţa foto: Călin Gavrilaş
Primăria Constanţa foto: Călin Gavrilaş

Federaţia Tinerilor din Constanţa îi cere lui Vergil Chiţac, primarul municipiului, să majoreze salariile debutanţilor din primărie.

Federaţia Tinerilor din Constanţa (FTC) solicită primarului Vergil Chiţac, precum şi consilierilor locali, majorarea salariilor oferite funcţionarilor debutanţi din Primăria Constanţa, aceştia fiind preponderent tineri care caută un loc de muncă în oraşul lor.

Vineri, 23 aprilie,  va avea loc şedinţa Consiliului Local pe a cărei ordine de zi se regăseşte un proiect „privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa şi din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanţa”. Acest proiect prevede, printre altele, cuantumul salariilor funcţionarilor debutanţi, în valoare de 2.350 de lei brut, spun cei de la FTC.

„Federaţia Tinerilor din Constanţa consideră că acest cuantum nu asigură un nivel de trai decent, ba mai mult, îi va influenţa pe cei abia ieşiţi din băncile facultăţii să se reorienteze spre alte zone ale ţării, unde posturile sunt mai atractive, iar efortul lor este răsplătit pe măsură.

Spre exemplu, în Municipiul Bucureşti, cel mai mic salariu pe care îl poate primi un consilier juridic debutant este de 4.320 de lei brut. Totodată, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa salariul brut pentru acelaşi post pleacă de la 2.950 de lei şi poate urca până la 3670 de lei”, spun tinerii.

Suma propusă pentru salariul unui funcţionar debutant din Municipiul Constanţa nu reprezintă un salariu motivant pentru tinerii ce îşi doresc să rămână în oraş, acesta nici măcar nu acoperă toate necesităţile unui adult, este concluzia FTC. Aceştia sunt de părere că un salariu pentru o persoană debutantă trebuie să fie de cel puţin 3.500 de lei brut.

„Spunem de fiecare dată că printre motivele pentru care tinerii pleacă din Constanţa se regăseşte şi lipsa de atractivitate profesională a oraşului. Propunerea de salarii pentru funcţionarii debutanţi ne arată în concret de ce tinerii aleg să muncească în alte oraşe. Primăria Constanţa vrea să plătească tinerii care îşi doresc să lucreze în administraţie şi au făcut o facultate cu aproape jumătate din banii necesari pentru un trai decent. Vom fi prezenţi în cadrul şedinţei de consiliu local şi vom lupta pentru condiţii de viaţă mai bune pentru tinerii din oraş”, declară Andrei-Mihai Tănase, preşedinte FTC.

Citeşte şi:

Vânătoare de ouă pe apă, organizată pe Lacul Techirghiol. Iepuraşul de Paşti vine la bordul unui velier VIDEO

Deşeuri din Norvegia, descoperite în Portul Agigea. Ce era declarat în acte

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

muresan anna
22.04.2021, 15:23:12

Daca sunt profesionisti sa plece in privat, sa performeze. Statul nu are cum sa plateasca salarii dupa nevoia angajatului, ci bazate pe competenta. Asa ar fi normal.........

imacandi
22.04.2021, 15:54:29

parca aveam o lege a salarizarii unitare care se pare ca intre timp a devenit legea salarizarii unora.Dna Turcan ne tot promite de ceva timp ca la munca/functii egale vom avea aceleasi salarii indiferent de locul/institutia publica in care se lucreaza.oare sa fi batut cucoana campii?

Modifică Setările