Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Ce a găsit Garda de Mediu într-un container sosit din Norvegia. Transportul a fost imediat returnat

8
19 Apr 2021 15:07:17
Autor: Călin Gavrilaş
Garda de Mediu foto: Călin Gavrilaş
Garda de Mediu foto: Călin Gavrilaş

Containerul a sosit în România, în Portul Constanţa Sud Agigea, în urmă cu patru zile. Comisarii Gărzii de Mediu l-au verificat.

În ziua de 15 aprilie, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa au efectuat verificări în colaborare cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, la un container încărcat cu părţi auto second-hand din dezmembrări, provenite din Norvegia.

Verificările s-au efectuat la solicitarea Gărzii de Coastă, la rampa de control din incinta Portului Constanţa Sud Agigea.

„În documentele prezentate era declarată marfă second-hand, dar la controlul fizic s-a constatat că în interiorul containerului erau piese şi componente auto cu grad de uzură ridicat, precum şi subansambluri auto care nu au fost golite de lichide şi decontaminate, amestecate cu deşeuri metalice, materiale plastice, materiale textile, cauciuc, cioburi de sticlă de la parbrize, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, provenite din dezmebrări vehicule scoase din uz”, spun comisarii.

Datorită gradului de uzură, componentele auto nu îndeplineau condiţiile de a fi comercializate pe piaţa din România şi s-a dispus returnarea mărfurilor în ţara de expediţie.

Citeşte şi:

CFR Călători a suplimentat trenurile care ajung pe litoral în perioada vacanţei de 1 Mai şi Paşte

Autoturism de lux căutat de autorităţile române, confiscat de poliţişti în vama Giurgiu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

cloudvick
19.04.2021, 15:36:46

Dar containerele cu deseuri care vin in Romania din Italia, Germania si Marea Britanie cand le controleaza inspectorii garzii de mediu?

-2 (16 voturi)
adrian hora
19.04.2021, 16:32:35

asta e unul gasit din sute trimise. si nu doar din norvegia.

-3 (13 voturi)
Ionel Marcu
19.04.2021, 16:52:18

Când vor proceda la fel și restul de 99% deșeuri ce le importă escrocii din România de la escrocii din Vest?!

+4 (4 voturi)
vasîli fărdecai
19.04.2021, 16:11:27

Văzurăți băi votatorilor cum salvează west ieuropa planeta dă poluare? greata gloabelista care cică salvează planeta dar nici patul nu știe să și-l facă dimineața se freacă pă mânuri că țările nordice sunt libere dă poluare șî colonia este plină dă gunoaiele west ieuropene. Cineva din colonie scoate bănet bereket de pe urma acestor tranzacții cu iz gloabelist... dar noi salvăm planeta ...de la ce ?

-4 (8 voturi)
Vasile Porojan
19.04.2021, 17:11:20

Vrăjeală de 2 lei pentru prostime, cum organizau și miniștrii Grindă și Tablă...PNL=PSD=Grup infracțional organizat....huooooo 💩💩💩...o urare de la membra lor, Floricica Dansatoarea 🤣🤣🤣🤣

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările