Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cea mai lungă hobană a Podului de la Agigea a fost înlocuită. Mai este de lucrat la ultima hobană

0
25 Oct 2016 09:27:14
Autor: Sinziana Ionescu
Podul Agigea, vedere de sus Sursa foto CNAIR
Podul Agigea, vedere de sus Sursa foto CNAIR

Mai-marii de la Drumuri şi Poduri au verificat stadiul lucrărilor de la Podul de la Agigea şi de la sensul giratoriu de la Olimp

Podul de la Agigea a fost vizitat luni, 24 octombrie, de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, noua denumire a CNADNR. Cătălin Homor a verificat stadiul lucrărilor de la Podul Agigea, trecând pe la sensul giratoriu de la Olimp.

„Astăzi am văzut Podul de la Agigea şi lucrările de pe DN5. Pe Podul de la Agigea, ritmul de lucru din ultima perioadă a determinat recuperarea întârzierilor şi dacă se păstrează la fel, angajamentele asumate vor fi respectate. Până marţi se vor finaliza lucrările la cea mai lungă dintre hobane. Imediat vor începe lucrările şi la ultima hobană care a rămas de înlocuit, din totalul de 10 ce au fost iniţial.

De asemenea, am fost şi am văzut cum în regie proprie se pot face proiecte mai mici, dar care rezolvă probleme de infrastructură şi de siguranţa circulaţiei, la sensul giratoriu de la Olimp“, a precizat Cătălin Homor, directorul general al CNAIR SA.

La ultima vizită efectuată la începutul lunii octombrie, directorul general CNAIR se declarase nemulţumit de mersul lucrărilor. El a cerut constructorului să sporească ritmul de lucru în aşa fel încât să recupereze zilele de întârziere şi să-şi respecte programul de lucrări astfel ca, la sfârşitul perioadei de restricţii, traficul rutier să se desfăşoare pe două benzi de circulaţie, aşa cum s-a angajat la reluarea lucrărilor de reabilitare.

La începutul lunii septembrie, compania anunţase că reluarea lucrărilor de punere în siguranţă a Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988, se va face începând cu data de 12 septembrie 2016 prin înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Podul este închis total traficului pentru o perioadă de 3 luni. Data de finalizare a lucrării este septembrie 2017.

Totodată, Cătălin Homor a anunţat că pe DN5 Bucureşti-Giurgiu se lucrează şi de marţi, în dreptul benzinăriei aproape de intrarea în Bucureşti, se va putea circula pe două benzi pe sens.

Pe aceeaşi temă:

Statistica CNADNR confirmă: mai mult de jumătate dintre şoferi preferă să stea la coadă la staţia de taxare de la Feteşti. Podul de la Agigea se închide total

Cum puteţi evita ambuteiajele de pe podul Agigea

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările