Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Chiriaşi în blocuri ANL, la un pas de evacuare. „Peste 100 de tineri sunt pe lista de aşteptare”

0
21 Oct 2019 10:13:48
Autor: Călin Gavrilaş
Bloc ANL
Bloc ANL

În cazul în care chiriaşii nu vor elibera singuri locuinţele din blocurile ANL, administraţia locală va trece la formularea de acţiuni în instanţă în vederea evacuării.

Zeci de controale în blocurile ANL din municipiul Constanţa au scos la iveală nereguli în ceea ce priveşte folosirea apartamentelor conform contractelor de închiriere.

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” (RAEDPP) Constanţa împreună cu Poliţia Locală au efectuat verificări repetate, începând cu luna mai, la spaţiile locative din blocurile ANL situate pe strada Brizei, strada Zefirului, strada Lirei, strada Horia Agarici, strada Traian şi strada Pescarilor.

„În urma verificărilor, s-au constatat anumite situaţii care pot duce la concluzia că locatarii nu folosesc imobilul conform prevederilor contractuale. Mai precis, este vorba despre neuzul, părăsirea definitivă a locuinţei sau subînchirierea spaţiului locativ. Au existat 22 de astfel de situaţii: în unele apartamente locuiau alte persoane decât cele cărora le-au fost atribuite locuinţele, iar la altele nu a fost înregistrat consum de apă rece şi energie electrică. Chiriaşilor în cauză le-au fost transmise notificări de reziliere a contractelor”, spun reprezentanţii RAEDPP. 

În cazul în care cei care au primit o astfel de notificare nu eliberează spaţiile deţinute abuziv, Regia va proceda la întocmirea documentaţiilor în vederea formulării de acţiuni în instanţele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile. Totodată, RAEDPP va publica lista persoanelor vizate de acest demers. În Municipiul Constanţa există 23 de blocuri construite prin programul ANL.

„Pe lista de aşteptare sunt peste 100 de tineri cu dosare complete, printre care tineri proveniţi din centrele de plasament, care au împlinit vârsta de 18 ani, deci urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului şi îndeplinesc criteriile de acces în programul ANL. Prin acest demers dorim să punem capăt unor practici care nu mai trebuie tolerate şi să dăm o şansă şi altor tineri care se află în prezent pe lista de aşteptare”, spune directorul general al RAEDPP Constanţa, Florin Gheorghe.

Pe aceeaşi temă:

Protest în stradă pentru construirea unui sens giratoriu. „Cozile de maşini ajung până la 10 kilometri”

Ceaţă densă pe Autostrada Soarelui. Vizibilitatea poate scădea sub 100 de metri

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările