Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cine este noul preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa

1
22 Feb 2020 19:08:41
Autor: Călin Gavrilaş
Sabina Spătariu, noul preşedinte AEC                                                     FOTO: FB/Sabina Spătariu
Sabina Spătariu, noul preşedinte AEC                                                     FOTO: FB/Sabina Spătariu

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este cea mai activă asociaţie de profil din ţară, fiind prima care s-a înfiinţat în anul 2013.

Asociaţie Elevilor din Constanţa are de sâmbătă, 22 februarie, un nou preşedinte: Sabina Spătariu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din municipiul Constanţa.

Alegerea noului preşedinte a intervenit după ce Mihai Tănase a anunţat că se retrage din această funcţie din motive personale.

Sabina Spătariu a ocupat până acum funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, for care s-a luptat în ultima perioadă pentru obţinerea transportului gratuit pentru elevii din România.

AEC este prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor.

De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educaţional, la nivel local şi naţional, aducând plus valoare prin rezultatele obţinute pentru elevii din judeţul Constanţa şi din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obţinerea respectării legii în privinţa acordării reducerii la transportul local în comun şi a burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa (2015) şi obţinerea acordării de manuale şcolare gratuite pentru toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa (2016).

Pe aceeaşi temă:

Elevii vor putea circula, din toamnă, doar cu carnetele de elev

VIDEO Guvernul şi Ministerul Educaţiei, pichetate de liceenii din Constanţa. Elevii navetişti sunt împinşi spre abandon, lăsaţi la mâna transportului ilegal

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Matei Basarab
23.02.2020, 21:17:45

Sabina stie sa faca "geana"? O poftesc sa-mi faca si mie una!