Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Concurs de ambarcaţiuni cu vele pe lacul Techirghiol

0
28 May 2010 07:33:55
Autor: adevarul

Pentru prima dată în istoria competițiilor nautice, pe lacul Techirghiol va avea loc mâine, 29 mai, un concurs de ambarcațiuni. La întrecere  vor lua parte patru echipaje de Cadet şi 12 echipaje de Optimist.

Competiția este organizată de o nouă structură sportivă, cu sediul la Constanța: Clubul Nautic Român. „Am ales lacul Techirghiol datorită gradului de salinitate apropiat celui din Marea Mediterană, unde concurează echipajele noastre“, a explicat Dan Mihăescu, preşedintele Clubului Nautic Român.

În total, 16 bărci cu vele vor lua startul mâine pe lacul Techirghiol. Concursul este organizat în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Yachting, Direcţia de Sport a Județului Constanța, dar şi cu sprijinul autorităţilor locale din Techirghiol.


Cei mai tineri dintre participanţi au doar zece ani, însă premiile puse în joc îi vor ambiţiona pe micuţii concurenţi. „Recompensele competiţiei constau în diplome şi medalii, dar şi rechizite, treninguri sau vitamine pentru tinerii sportivi“, a afirmat Dan Mihăescu.

Clubul Nautic Român a fost înfiinţat în urmă cu o lună şi este primul club cu profil exclusiv nautic, cu secţii de yachting, canotaj, caiac-canoe, iar de anul viitor va avea și secție de pescuit sportiv pe lacul Zarguzon.

„La fiecare antrenament, noi monitorizăm și zonele în care se cuibăresc păsările ocrotite, pentru că suntem și membri ai Societății Ornitologice Române. Am încheiat un protocol cu Apele Române pentru această gardă ecologică“, a declarat George Hepp, căpitan-comandor în rezervă și director executiv, cel care conduce antrenamentele clubului.

Primăria Techirghiol a îmbrățișat ideea Clubului Nautic Român de a amenaja la toamnă o bază nautică pe lacul Techirghiol.


LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările