Condamnări-record în cazul traficanţilor prinşi în Portul Constanţa cu 2,3 tone de cocaină. Deciziile sunt definitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dat sentinţa definitivă în cazul traficanţilor care au adus în România peste 2,3 tone de droguri. Cea mai mică pedeapsă este de 18 ani şi 5 luni de închisoare.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au păstrat decizia dată în luna ianuarie de magistraţii Tribunalului Constanţa în cazul traficanţilor care au adus în România peste 2,3 tone de droguri din Columbia.

Pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de mare risc în formă continuată, magistraţii i-au condamnat definitiv pe cetăţenii străini Kaabouni Mimoun – 19 ani şi 4 luni de închisoare, Narvaez Ramon Diego - 19 ani şi 5 luni de închisoare, Mikailionis Nerijus – 18 ani şi 6 luni de închisoare, Laurincikas Audrius – 18 ani şi 5 luni de închisoare, Gaidamavicius Vygantas – 18 ani şi 5 luni de închisoare şi Miceika Tadas – 18 ani şi 6 luni de închisoare.

Totodată, instanţa a decis încă din ianuarie 2018, instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor reprezentând cantitatea de aproximativ 608.767 kilograme de banane care a fost valorificată de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti.

Tribunalul Constanţa a hotărât şi confiscarea specială a cantităţii nete de 2.307,85262 kilograme de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator, depusă la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, drogurile urmând a fi distruse, cu păstrarea de contraprobe.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea în luna iunie 2016 a inculpaţilor Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Aurius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de mare risc şi complicitate la tentativă de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Cei 5 infractori efectuau de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest).

„În perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România). Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas au încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 kilograme cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest”, se arată în comunicatul DIICOT.

Inculpaţii au închiriat un depozit în  Eforie Sud unde extrăgeau drogurile, moment în care procurorii au descins. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro.


Pe aceeaşi temă:

Condamnări-record pentru traficanţii de droguri prinşi în Portul Constanţa. Instanţa a confiscat 2.307 kilograme de cocaină

VIDEO Culisele unei afaceri cu două tone de cocaină, în Portul Constanţa. Cum i-au păcălit anchetatorii români pe şefii reţelei dirijate de un marocan

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite