Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Conducerea IPJ Constanţa, decapitată după hora turiştilor din staţiunea Mamaia

2
2 Jul 2020 14:02:17
Autor: Călin Gavrilaş
Sediul IPJ Constanta
Sediul IPJ Constanta

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat joi, 2 iulie, măsurile luate în urma unui control efectuat la nivelul IPJ Constanţa.

Pe 20 iunie 2020, în presă apăreau imagini cu o horă încinsă de turişti în staţiunea Mamaia. Imaginile au stârnit multe reacţii deoarece oamenii nu respectau niciun fel distanţarea fizică impusă de măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

După acest eveniment, o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în staţiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi Poliţia Staţiunii Mamaia.

Conform IGPR, în urma analizei situaţiei constatate s-au dispus următoarele:

  • Cu data de 30 iunie 2020, şefului I.P.J Constanţa (comisar şef Constantin Dancu n. red.) i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare.
  • Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului şefului I.P.J Constanţa pe linie de ordine publică.
  • Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-şef de poliţie Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
  • Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul de poliţie Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe o perioadă de 3 luni.


„Totodată, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe durata sezonului estival, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor care acţionează. Astfel, 182 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi combaterea criminalităţii organizate au fost delegaţi la nivelul I.P.J. Constanţa.

În total, peste 500 de poliţişti acţionează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate şi a proteja drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, transmite IGPR.

Citeşte şi:

IPJ Constanţa are un şef nou, adus tot de la Brăila. Unde se retrage comisarul-şef Constantin Dancu

VIDEO Bătaie pe plaja din Vama Veche. Poliţia s-a autosesizat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kalu kalu
2.07.2020, 14:19:50

animalele nu constientizeaza decat cand au masca de oxigen pe fetele alea de prosti. Problema este, oricum nu-mi pasa de nemernicii care nu respecta regulile, ci faptul ca ocupa paturile din spital. Ca de, au drepturi !!! Jegurile ieftine !!!

marinescu nick
2.07.2020, 15:17:53

As vrea sa ii vad cum danseaza hora la ATI,cu un tub pe gat....sau cand isi ingroapa vreo ruda.Asta dupa ce se ghiftuiesc la all inclusive,retarzii.....