Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanţa: Delta Tulcea a rămas fără finanţarea de la Consiliul Judeţean

0
22 Feb 2010 08:02:26
Autor: adevarul
Echipa se luptă să promoveze în Liga 1.
Echipa se luptă să promoveze în Liga 1.

Echipa fanion a judeţului va fi susţinută doar de Consiliul Local în lupta pentru promovare, acesta urmând să aloce 750.000 de euro de la bugetul local.

Echipa de fotbal de Liga a doua Delta Tulcea a rămas fără unul dintre cei doi finanţatori. În proiectul de buget pe anul în curs, Consiliul Judeţean nu a prins nici un leu pentru finanţarea echipei după ce în ultimii ani a alocat câte un sfert de milion de euro anual.

„Ne confruntăm cu un deficit de 17 miliarde de lei vechi, la incidenţa sumelor alocate de la bugetul central cu veniturile proprii. Mare parte din buget este destinat activităţilor de protecţie socială, în jur de 60%, dar esenţial este să asigurăm cofinanţarea în proiectele de investiţii, aşa că nu sunt bani pentru fotbal“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Nicolae Chichi.

În această situaţie Delta Tulcea, echipă clasată pe locul cinci la finele turului, a rămas cu un singur finanţator, Consiliul Local Tulcea, care va aloca din buget suma de 750.000 de euro pentru atingerea obiectivului propus de primarul Constantin Hogea, promovarea în prima ligă.

Luptă pentru promovare

„Ştiu că este o surpriză dar am fixat un nou obiectiv respectiv promovarea în prima ligă a ţării la fotbal. Din retur vom lupta pentru Liga 1, vrem să aducem echipe mari la Tulcea, dar pentru asta vreau să văd foarte multă lume la stadion, fac un apel către spectatori să vină la meciuri şi îi asigur că vom lupta pentru promovare, respectiv vom încerca să asigurăm fonduri suficiente pentru acest obiectiv.

Sper să sensibilizăm şi mediul de afaceri, chiar dacă este o perioadă dificilă. De data aceasta chiar atacăm Liga 1“, a declarat primarul Tulcei, Constantin Hogea.

La finele turului, Delta Tulcea s-a clasat pe locul cinci în seria întâi din Liga a doua, la o distanţă de doar patru puncte de un loc promovabil.

În urmă cu trei ani echipa tulceană a obţinut promovarea în prima ligă, dar autorităţile nu depuseseră cererea de licenţiere astfel încât Delta a ratat participarea pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările